‘Mensen doen overdreven lyrisch over Feyenoord, verschil met PSV was te groot’

25 mei 2024, 09:16
Foto: © Imago

Erik ten Hag is vol bewondering over de prestaties van PSV in het afgelopen seizoen, maar is tegelijkertijd een stuk minder onder de indruk van wat Feyenoord heeft laten zien. De Rotterdammers eindigden op de tweede plaats, wonnen de KNVB Beker en kregen veel complimenten voor het vertoonde spel in de groepsfase van de Champions League, maar Ten Hag is van mening dat mensen ‘overdreven lyrisch’ doen. Volgens de voormalig trainer van onder meer Ajax was het verschil tussen PSV en Feyenoord ‘te groot’.

Feyenoord kroonde zich in 2023 voor het eerst sinds 2017 tot kampioen van Nederland en gold bij aanvang van het afgelopen seizoen als de belangrijkste titelkandidaat. Ajax had immers een teleurstellend seizoen achter de rug, had veel sterkhouders zien vertrekken én stelde een nieuwe trainer aan, terwijl PSV met Peter Bosz eveneens vanaf nul leek te moeten beginnen. Maar niets bleek minder waar. De Eindhovenaren namen al vroeg in het seizoen afstand van Ajax, schudden Feyenoord in december al van zich af en veroverden begin deze maand de eerste landstitel sinds 2018.

Artikel gaat verder onder video

Dik en dik verdiend kampioen, zegt Ten Hag dan ook in een interview met Voetbal International. Met zo’n grote afstand beter dan de rest, ook dan Feyenoord. Het seizoen van PSV had er nóg mooier op kunnen worden, ware het niet dat de ploeg van Bosz in de uitwedstrijd tegen Feyenoord in de achtste finales van het bekertoernooi ‘ongelooflijk is benadeeld’. Dat stelt Ten Hag althans. Dat was natuurlijk een duizend procent strafschop bij Noa Lang, dat weet ik nog goed, doelt Ten Hag op een duel tussen Mats Wieffer en Lang op de achterlijn. Bosz was na afloop heel boos en hij had groot gelijk.

Feyenoord won die bekerwedstrijd met 1-0, maar kwam in de Eredivisie niet meer in de buurt van PSV. Bosz heeft het uitstekend gedaan bij PSV afgelopen seizoen. De club leeft en sprankelt. Daarentegen vind ik dat mensen overdreven lyrisch doen over Feyenoord, zegt Ten Hag. Het verschil tussen PSV en Feyenoord was in mijn ogen te groot vanuit Feyenoord-perspectief als regerend landskampioen. Feyenoord was stabiel dit jaar, maar niet top. PSV was op alle vlakken twee klassen beter. Qua domineren van de bal, qua drukzetten, qua intensiteit, noem maar op. Dat heeft Bosz met zijn staf top gedaan, maar ook de rest van de club zit weer goed in elkaar, want met mensen als Earnest Stewart en Marcel Brands is er daar ook rust en kwaliteit gekomen.

Onderlinge wedstrijden

Tijdens de onderlinge ontmoetingen tussen Feyenoord en PSV in het afgelopen seizoen was het verschil overigens niet zo groot. In de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal won PSV dankzij een doelpunt van Lang en ook de eerste competitiewedstrijd in De Kuip resulteerde in een Eindhovense zege. Maar het treffen in het bekertoernooi werd dus een prooi voor Feyenoord en de ontmoeting in het Philips Stadion eindigde onbeslist (2-2). Het verschil tussen PSV en Feyenoord op de ranglijst was zeven punten, waar de Rotterdammers zich een jaar eerder met dezelfde voorsprong nog tot kampioen van Nederland hadden gekroond.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt in 2024/25

Rafael van der Vaart durft alvast te voorspellen welke ploeg in het seizoen 2024/25 met de landstitel aan de haal gaat.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
  28
  + 1
avatar

Ik zag toevallig vandaag een overzichtje langskomen van de eerste seizoenshelft versus de tweede seizoenshelft van de eredivisie. Voor mijn gevoel was PSV het gehele seizoen oppermachtig, maar de statistieken zeggen blijkbaar wat anders. In de tweede seizoenshelft heeft Feyenoord meer punten behaald dan PSV. De slag is dus blijkbaar vooral gewonnen in de eerste helft. Ze zijn nog steeds heel sterk kampioen geworden hoor, maar voor mijn gevoel dus iets minder oppermachtig dan ik dacht.

Klantenservice
Link gekopieerd!
  27
  + 1
avatar

@rudolf in het interview proef ik ook een beetje de negatieve houding vanuit zijn kant, puur omdat het tegen Feyenoord is. Dat is uiteraard een gevoel, en hoeft niet zo te zijn.

KROTJE
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Ik proef de machteloosheid en fantasie in deze reactie van je Rudolfje.

Storm
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

Helemaal mee eens. Psv heeft vanaf het begin van het seizoen de competitie gedomineerd en Feyenoord heeft eigenlijk nauwelijks wat in te brengen gehad. Zo'n Slot die het een jaar eerder tot kampioen schopt, daar mag je het jaar erop toch veel meer tegenstand van verwachten. Heeft ie niet waar gemaakt. Ook "topspits" Gimenez heeft het helemaal laten liggen en zijn transferwaarde is dan ook terecht gezakt. "Oude" Luuk de Jong doet hem wat voor. Lyrisch waren en zijn ze vooral in Rotterdam zelf, maar twee kampioenschappen op rij kregen ze toch niet voor mekaar. Dat is hun maar 1 keer gelukt en dat is al heel wat jaren geleden. Bosz, Stewart en Brands zijn een klasse team gebleken. Het zal me helemaal niks verbazen als Psv ook komend seizoen totaal dominant is. Maar goed, dat zal afhangen van hoe ze het hele team bij elkaar kunnen houden of dat ze goede vervangers weten te vinden.

QuarlonK
Link gekopieerd!
  28
  + 1
avatar

Om over Ajax maar te zwijgen. Die hebben ook behoorlijk geïnvesteerd he. Die bedragen kon Feyenoord niet op tafel leggen. Gewone zure jaloerse reactie

Klantenservice
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

Mijn gevoel was ook dat ze compleet domineerde, maar dat blijkt statistisch dus wel mee te vallen als je kijkt naar het gehele seizoen. De eerste seizoenshelft waren ze mega sterk, en daar hebben ze naar mijn idee het kampioenschap gepakt. Puur kijkend naar de punten, waar je over het algemeen een competitie mee wint, waren ze de tweede seizoenshelft niet de beste.

KROTJE
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Rudolfje niet van het onderwerp afwijken en proberen de boel af te leiden, dit artikel gaat tussen de echte topploeg van dit moment PSV en je "overdreven lyrisch" club uit R'dam-Zuid.

KROTJE
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

@Recht voor zijn Raap, Ha ha ha , heel erg gevat. Dat 3e sterretje ? Zelfs de 2e is niet binnen 20 seizoenen haalbaar, die club blijft zijn figurantenrol behouden.

KROTJE
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

@Storm, eens en duimpje.

KROTJE
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Ik dacht al waar is het bericht van Rudolfje, zou hij toch tot inkeer gekomen zijn ? Is door de moderator verwijderd of hij heeft het zelf uit schaamte verwijderd. Moet vaker gebeuren.

KROTJE
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

@Quarlon, nu met 2x CL deelname en verkopen moet Feyenoord toch wel genoeg poen in de kast hebben en niet meer de mindere van Ajax of PSV zijn ? Ik verwacht van Feyenoord in het nieuwe seizoen wel daden hoor.

gtsb
Link gekopieerd!
  27
  + 1
avatar

Dat komt meneer ten hag omdat mensen wat verder kijken . Bosz en Ten hag kwamen bij psv en ajax in een gespreid bedje . Er stond al een goed team en daar is slim bijgekocht . Dan is het vrij logisch dat je in de eredivisie het goed doet . Zo goed ligt ook in feit dat de ze eerder zijn begonnen en veel bij elkaar konden houden . Bij feyenoord was het duidelijk anders ,en dan sta je na 2 rondes 4 punten achter . Eindstand 7 punten achter dus ja . De prestaties plus speelstyle van slot zijn zoveel knapper als je kijkt naar alles . Daarom zijn mensen lyrisch (al vind ik dat nog wel meevallen). Slot heeft van niets iets gemaakt ,met een leuke speelstijl erbij

QuarlonK
Link gekopieerd!
  32
  + 1
avatar

Volgens mij zegt ook niemand dat PSV niet terecht kampioen is geworden. Dus in die zin suggereert hij iets wat niet klopt. Hij vergeet ook dat PSV bedragen heeft meer kunnen leggen die Feyenoord niet kon betalen. Daarnaast was er helemaal niet veel verschil in de onderlinge wedstrijden en is Feyenoord met een behoorlijke voorsprong 2e geworden. Dat levert CL op en ook is de beker nog gewonnen. Natuurlijk kan het beter maar Feyenoord heeft geen slecht seizoen gehad. Hij kan beter naar zijn eigen prestaties kijken en naar Ajax. Daar valt veel meer kritiek op te leveren.

gtsb
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

Precies Quarlonk . Dat is ook waarom mensen het ook knap vinden wat feyenoord gedaan heeft dit seizoen . Aan de andere kant vind ik wel dat iedereen een mening mag hebben. Ook mensen die zelf niet gepresteerd hebben (zoals byv ook noa lang). Ten hag en ook velen hier proberen feyenoord wat aan te praten omdat ze feyenoord niet mogen . Ik lig daar niet wakker van

FCJel
Link gekopieerd!
  28
  + 1
avatar

Ik ben bevooroordeeld, maar voetballend en opbouwend vond ik feyenoord echt beter dit jaar. Psv was aanvallend overrompelend en dat hebben ze heel goed gedaan, maar ik blijf erbij dat feyenoord qua voetbal en verdedigend beter in elkaar zat. Feyenoord heeft het echt in de eerste wedstrijden laten liggen. Onderlinge wedstrijden waren alles behalve in favore van psv. Verder was de beker totaal verdiend. Het zijn ook wel hele grote praatjes van iemand die faliekant gefaald is bij zijn club door absolute dropveters aan spelers in te slaan voor veel te veel geld.

Mike
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

PSV was oppermachtig en dodelijk efficient. Maar Feyenoord heeft gewoon een heel goed jaar gedraaid met mooi en attractief spel. Meer punten dan vorig jaar toen we kampioen werden. Hoe kan je dan zeggen dat je meer verwacht van de landskampioen? En ja, PSV werd benadeeld in de beker. Maar die momenten zijn vaker in het seizoen voor beide (alle) ploegen in voor en nadeel.

Klantenservice
Link gekopieerd!
  25
  + 1
avatar

Precies, als het afhangt van een arbitrale beslissing, dan heb je het in de rest van de wedstrijd al laten liggen.

gtsb
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Ajax is in de kuip de heletijd gematst omdat de scheids medelijden had recht voor zijn raap kerel 🤣

Paulito
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Wie is tenHag omdat te zeggen? Feyenoord in de eerste 2 wedstrijden bestolen fortuna en Sparta. Had je 5 punten meer gehad en dan voelt PSV druk. Overigens is PSV terecht kampioen geworden. Hij kan zich beter zorgen maken over MU want volgende week staat ie op straat. Bij Ajax kon iedereen kampioen worden met die bij elkaar gekochte selectie. Bij Utrecht was het redelijk alleen Jans doet het beter!

Klantenservice
Link gekopieerd!
  26
  + 1
avatar

Ik ben Feyenoordsupporter, maar vind niet dat je naar 'gestolen' wedstrijden moet kijken. Zoals ik hierboven al eerder benoemde; als het afhangt van een arbitrale beslissing, dan heb je het in de rest van de wedstrijd al laten liggen. Tegen Fortuna en Sparta heeft Feyenoord het dus zelf laten liggen.

gtsb
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Klantenservice mee eens alleen was die beslissing(nieuwkoop) natuurlijk wel killing voor die wedstrijd . Als feyenoord toen al de zaken qua de selectie op orde had kunnen hebben net als psv . Hadden we geen 4 punten achter gestaan

KROTJE
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Ten Hag heeft in dit artikel geen woord te veel gezegd, het is 100 procent de waarheid, zelfs meer dan. Ook ik huldigde in mijn reacties tegen respectloze haatdragende reageerders hetzelfde. Deze uitspraken van Erik komen keihard aan. Ook wat ik van Stewart en Brands vind klopt helemaal. PSV is dit seizoen veel te groot voor de nr. 2. Notabene: Ten Hag kan misschien de nieuwe coach voor R'dam-Zuid worden......

boyke27db
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Ik vind het schandalig dat een trainer die zelf faalt bij MU zich uitlaat over een andere ploeg. Zelf kan hij er ook geen bal van en moet dan commentaar geven op Slot van Feyenoord. ALs ik die man zie dan wordt je al misselijk met we hebben steeds beter gevoetbald maar de punten laten liggen. Uit het feit hoe hij over PSV denk dat is zijn keuze maar hoe hij over AJAX en Feyenoord denkt is te schandalig voor worden die flatertrainer. Goed voor een amateurclubje is hij. PSV is wel terrecht kampioen geowrden maar nu niet overdrijven met veel overwicht. Feyernoord is slecht aan de competitie begonnen en AJAXhad helaas de [ech geen goed draaiend elftal te kunnen formeren. Meneer Ten Hag veel plezier bij de pupillen van misschien MU want meer ben je niet waard met deze kritiek op andere. Verbeter de wereld maar begin bij jezelf

boyke27db
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Nog steeds ontoerekeningsvatbaar Bean, Tijd lekker stil geweest maar schijnbaar toch weer je kop goed gestoten. Ze zeggen altijd een ezel stoot zich niet twee keer aan de zelfde steen maar bij jou is die 2 denkt ik minimaal 2000 keer. Zijn de pillen nu al uitgewerkt.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Sprak de grootste haatdrager van deze site.

Storm
Link gekopieerd!
  21
  + 1
avatar

Oh dus als je "faalt" bij een club mag je niet meer je mening geven over een andere club? Wat een onzin.

gtsb
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Storm bewaar die gedachten eens voor jezelf

Storm
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Gelieve mij niet aan te spreken gtsb. Ik heb NUL interesse in je.

KROTJE
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Het grote haat dragen heb ik van u afgekeken Koning Jacoba, u bent een goede leermeester, maar dat niet alleen ook kleinzielig schijnheilig en u hebt een teer zieltje net als enkele vriendjes van u.

KROTJE
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

@Bean, maar daar waren we al helemaal van overtuigd wat die Rudolf en vergeet niet die King Jacoba betreft, zij kunnen niet tegen als ze weersproken worden en denken dat anderen zich zo maar zich alles laten welgevallen die rootzooi die zij uitkramen....volwassenen met puber kenmerken.

IkBenMetDeBus
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Het is krotje maar. Die moet je gewoon laten uitrazen tot hij zijn pillen voor de dag heeft genomen en weer lekker gaat slapen. Wat Ten Hag betreft: die nam ik toch al niet zo serieus. Het is zijn mening slechts, waar hij recht op heeft, maar die er verder niet zoveel toe doet. Je kunt hem gewoon lachend terzijde schuiven en in de onzin lade stoppen en vergeten. Feit is dat dit jaar het maar om twee ploegen ging, de nummer 1 en de nummer 2 en de rest deed er dit jaar niet zoveel toe. Ere wie ere toekomt: PSV is de terechte kampioen en Feyenoord heeft gewoon een heel goed seizoen gedraaid gegeven dat hun budget zoveel kleiner is dan dat van PSV. Dus wat kunnen mij krotje's aanvallen van razernij of Ten Hag's mening erover nou schelen?

KingJacobus.
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

De jaloezie spat er vanaf bij Kabouter Plop ten hag ten opzichte van Slot. Vandaag zijn laatste wedstrijd voor United. En dan naar Heracles ofzo . Of ajax dat is ongeveer hetzelfde niveau.

KROTJE
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

@King Jacoba, Ten Hag heeft helemaal gelijk, is moeilijk voor iemand die infantiel is om het te accepteren. King Jacoba Erik heeft gelijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen