Verheydt over bizarre seizoensontknoping ADO - Excelsior: 'Ze zaten zelfs bij mij in de dug-out'

22 mei 2024, 14:23
Foto: © Imago

ADO Den Haag speelt tegen Excelsior in de halve finale van de play-offs voor promotie/degradatie. Het is een rendez-vous na de vorige keer toen de twee elkaar troffen in de play-offs. Een bizarre wedstrijd, inclusief verlenging en penalty’s wees uiteindelijk uit dat Excelsior naar de Eredivisie ging. Thomas Verheydt blikte bij het Algemeen Dagblad terug op deze bijzondere zondag.

“Alles klopte toen, we speelden ze helemaal weg”, kan Verheydt zich herinneren. “Het plan van trainer Giovanni Franken werd perfect uitgevoerd. De sfeer op de tribunes was goed, wij bleven maar gaan en zij zeiden in de 60ste minuut tegen ons: rustig aan, straks sta je met een biertje feest te vieren. En dat terwijl we het seizoen waren begonnen met zes punten in mindering.”

Artikel gaat verder onder video

“Het was prachtig, maar toen ging het allemaal mis. Toen werd het chaos”, aldus de spits van ADO destijds. De dolenthousiaste supporters verzamelden al langs de boarding van het veld. “De fans waren overal. Ik was gewisseld vanwege mijn rugblessure en ze zaten zelfs naast me in de dug-out”, weet Verheydt nog.

En toen was de droom klaar. Excelsior won op penalty’s en promoveerde naar de Eredivisie.  “We hebben uren nog in de kleedkamer gezeten, nagepraat en geprobeerd de teleurstelling te verwerken. De volgende dag haalden we onze spullen op het trainingscomplex op en dat was het seizoen. Heel gek, zeker gezien wat voor mooie groep we hadden.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Dit is het virtuele schema voor de play-offs van de Eredivisie voor Europees voetbal

NEC, FC Utrecht, Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles staan momenteel op een plek die goed is voor play-offs om Europees voetbal aan het einde van het seizoen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen