Ajax wil Pablo Rosario (27) in Amsterdam met Francesco Farioli laten herenigen

18 juni 2024, 15:34   Bijgewerkt: 18 juni 2024, 15:42
Foto: © Imago

Ajax hoopt Pablo Rosario over te nemen van OGC Nice, zo weet de doorgaans goed ingevoerde Ajax-volger Tim van Duijn van Voetbal International dinsdagmiddag te melden. De multifunctionele oud-speler van PSV zou voor de Amsterdammers een serieuze optie zijn om de selectie te komen versterken.

Trainer Francesco Farioli heeft in de afgelopen seizoenen succesvol samengewerkt met Rosario en zou de middenvelder maar al te graag mee willen nemen naar Amsterdam. De verwachting van Voetbal International is dat Rosario, ondanks dat zijn contract doorloopt tot medio 2026, wel oren heeft naar een hereniging met Farioli in de Johan Cruijff ArenA.

Artikel gaat verder onder video

Technisch directeur Alex Kroes is druk bezig met het versterken van de Ajax-selectie voor het volgende seizoen en zal in overleg met Farioli bij Rosario zijn uitgekomen. Het feit dat Ajax een verdedigende middenvelder wil hebben - al kan Rosario op meerdere posities worden gebruikt - zegt mogelijk ook iets over de toekomst als spelers als Sivert Mannsverk, Jordan Henderson, Benjamin Tahirovic, die ook op deze positie kunnen uitkomen.

Rosario kwam in het verleden uit voor PSV, waarvoor hij 138 wedstrijden speelde. De middenvelder was daarnaast actief in de jeugdopleiding van Ajax en Feyenoord. De afgelopen jaren speelde Rosario voor het Franse OGC Nice.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Er worden zoveel namen genoemd nu voor ajax eerst maar afwachten of Pablo Rosario wel echt op het lijstje staat voor ajax en niet uit de lucht gegrepen naam

KROTJE
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Hmmm.....ik vond Pablo toen hij bij PSV samen met Sangaré het middenveld vormde niet zo'n succes, veel overtredingen onder ander. Maar goed wij zien het wel, bij Ajax zullen zij het beter weten.

CG
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

Hij heeft het voordeel dat hij met deze trainer gewerkt heeft. Lijkt positief !!!

Dropkick
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Door geen èèn club op het lijst , maar wel bij Ajax ???

Copa
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Reken er maar op dat mestkevers al hun verhaal klaar hebben liggen als Ajax een speler koopt en zij niet de primeur hebben gekregen,. Misinlat en zijn aankopen zijn ongenadig afgemaakt door het krantje dat steeds minder omzet genereerd. Stein liet zich misbruiken of misschien was hij alleen van slag omdat Pier hem aanpakte Rosario vond ik redelijk bij Psv. Hopelijk heeft hij zich verder ontwikkeld. Koeman zag het niet in hem zitten, want hij koos en kiest liever voor de Roon en Schouten

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen