Blind ziet Nederland Europees kampioen worden: ‘Daar is mijn vertrouwen op gebaseerd’

9 juni 2024, 09:18
Foto: © Imago

Daley Blind denkt dat het Nederlands elftal het Europees kampioenschap in Duitsland kan winnen. De recordinternational van de huidige selectie, die zich opmaakt voor zijn vierde eindtoernooi, beseft echter dat Oranje niet als favoriet afreist naar Duitsland. Desalniettemin is Blind vol vertrouwen.

“We gaan naar Duitsland om kampioen te worden”, aldus Blind in gesprek met Voetbal International. “Ik denk dat je realistisch moet zijn dat wij niet direct bij de topfavorieten horen als je vanaf de buitenkant kijkt, maar ik denk zeker dat wij een ploeg zijn waar landen niet graag tegen spelen. Wij kunnen van iedereen winnen, en ik denk daarom ook dat wij het EK zouden kunnen winnen. Daar is mijn vertrouwen op gebaseerd. Daar geloven wij ook in, anders moet je niet eens meedoen.”

Artikel gaat verder onder video

De 107-voudig Oranje-international heeft dan ook ontzettend veel zin in het Europees kampioenschap. “Het speciale aan een eindtoernooi is dat de hele wereld meekijkt. De hele wereld ziet de wedstrijd die op dat moment wordt gespeeld. Er zijn nauwelijks meerdere wedstrijden tegelijkertijd, dus alle focus ligt op die ene wedstrijd waarin jij speelt. De stadions zitten altijd helemaal vol, met supporters van beide landen”, vervolgt Blind.

Blind weet dat de vele dat er door de veel aandacht ook veel meer druk opstaat. “Dat is iets wat het extreem mooi maakt, want uiteindelijk wil iedereen op het allerhoogste podium spelen, en dat is een EK of WK”, reageert Blind. “Spelen voor je land, in volle stadions, in wedstrijden die ertoe doen. Dat is denk ik ook het grootste verschil tussen een normale interland en een interland op een eindtoernooi.”

De 34-jarige routinier vindt het wel leuk dat het toernooi weer lekker dichtbij is. Zo was het WK van 2014 in Brazilië, vond het EK van 2021 plaatst door heel Europa, waaronder in Nederland, maar was er door corona sprake van minder fans op de tribune, terwijl het WK in 2022 in de winter gehouden werd in Qatar. Zo waren de Oranjefans in de kwartfinale tegen Argentinië ‘flink in de minderheid’.

Blind weet dat dat nu anders zal zijn. ““Dat zal nu anders zijn, want veel Nederlanders zullen naar Duitsland afreizen. Het toernooi is toegankelijker voor de fans en dat is alleen maar mooi voor ons. Niets is mooier dan veel oranje in het stadion zien. Vanaf de kwalificatie kijk je uit naar de eerste wedstrijd. Daar leef je naartoe, dan moet het gebeuren, dan gaat het echt beginnen. Ik heb er veel zin en vertrouwen in.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Depay krijgt bijval van Elia na kritiek: ‘Kijk naar Robben…’

Eljero Elia heeft genoeg van de kritiek op de zweetband van Memphis Depay en wijst naar Arjen Robben.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Misschien ff teveel gedronken, zijn vader kan er ook wat van. Frankrijk is zoveel beter dan Nederland. Wij hebben 8-9 goede voetballers en als er wat uitvalt is de tweede keuze minder. Frankrijk maakt niet uit de hele selectie is top. Normaal gesproken, Duitsland, België ook. Tegen buurlanden kan je 200% spelen. Wij kunnen ook niet van Portugal winnen. Hebben moeite met Kroatië. Ik verwacht kwart finale max halve finale.

infielder
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Blind heeft gewoon gelijk maar sinds hij weg is uit NL is iedereen Blind hater. Ik snap het ook wel. Selectie is een stuk minder als die van Frankrijk maar dat zegt ook niet zoveel. Dat was ook toen Ajax tegen Madrid speelde. Ik zeg niet dat NL kampioen wordt maar de bal is rond en als alles op de juiste plek valt moet NL elke keer een gooi naar de titel kunnen doen, EK of WK. Griekenland heeft ook het EK gewonnen in 2004 en daar zaten allemaal spelers in waar iedereen nog nooit van had gehoord. Dus waarom zou je niet met deze mentaliteit afreizen naar Duitsland? Beetje positiviteit lijkt me goed.

WillemtH
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Daarom ben je ook Blind. Ik ben overigens geen Blind hater ik vind hem nog steeds goed passen bij Ajax

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen