Franse media: Mbappé moet EK-duel met Oranje aan zich voorbij laten gaan

18 juni 2024, 12:13   Bijgewerkt: 18 juni 2024, 12:21
Foto: © Imago

Kylian Mbappé ontbreekt komende vrijdag bij de wedstrijd van Frankrijk tegen Nederland, zo meldt Canal+. De Franse tv-zender geeft aan dat de aanvaller mogelijk wel weer tegen Polen in actie kan komen.  

Mbappé brak in het duel tegen Oostenrijk zijn neus en het leek in eerste instantie al vrij duidelijk dat hij het duel met Oranje aan zich voorbij zou moeten laten gaan. Toch ontstond er twijfel omdat er ook optimistischere geluiden waren vanuit Frankrijk waarbij gesteld werd dat de 25-jarige aanvaller mogelijk wel in actie zou kunnen komen tegen Nederland. Het Franse Canal+ weet nu echter met zekerheid te stellen dat Mbappé het duel mist.

Artikel gaat verder onder video

De Franse voetbalbond kwam eerder deze ochtend al met een statement over Mbappé: "De aanvoerder van het Franse team werd eerst verzorgd door de medische staf en dokter Franck Le Gall, die een gebroken neus vaststelde. De diagnose werd bevestigd tijdens radiologisch onderzoek in het ziekenhuis van Düsseldorf. Kylian Mbappé is inmiddels teruggekeerd naar het basiskamp van het Franse team. Hij zal de komende dagen behandeld worden, zonder meteen geopereerd te worden. Er zal een masker worden gemaakt, zodat de nummer 10 van het Franse team de competitie kan hervatten. Alleen is nog onduidelijk of dat vrijdag al is.”

De Franse nationale ploeg houdt nog een slag om de arm, maar de Franse tv-zender is vrij zeker van zijn zaak. Mbappé zal de rest van het EK een masker dragen, waarbij ingezet wordt op een rentree in de wedstrijd tegen Polen. De aanvaller zelf vroeg op X alvast om inspiratie. "Ideeën voor een masker?", vroeg Mbappé.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Welke spelers van Oranje moet Koeman strafschoppen laten nemen?

Afgezien van Memphis Depay heeft Oranje een klein probleem. Al is er een Eredivisie-speler met 10 goals uit 10 penalty's.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Link gekopieerd!
  11
  + 1
avatar

Ik zou een masker en haarband dragen met nummer 10 erop, schijnt het goed te doen bij zielige figuurtjes die dan weer commentaar kunnen leveren

jurgen😎
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

jep want dat is belangrijker dan prestaties op het veld. brugklas praat....

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Nederland moet echt nog behoorlijk fysiek aan de bak, middenveld klopt niet, drama queen xavi tsja, meer scherpte en vooral agressiever druk zetten, minder pingelen en zeker niet hulpeloos met de armpjes zwaaien, kortom eindelijk als grote kerels gaan voetballen.

Klantenservice
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Enerzijds kun je het zien als meevaller voor Oranje, anderzijds hebben ze bij Frankrijk ook gewoon een hele goede spits als vervanger op de bank zitten. Een ander type weliswaar, maar nog steeds iemand met veel kwaliteit. Veel voordeel zal Nederland er denk ik niet van hebben.

gtsb
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Frankrijk is sowieso veel sterker met of zonder mbappe . Ik denk ook dat hij gewoon speelt met masker vrijdag . Dit welles nietus spelletje hoort erbij

Storm
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Ik moet het zelf ook aan me voorbij laten gaan. Maar ja dat komt niet in de krant.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen