Kees Luijckx totaal niet gediend van actie Kylian Mbappé: 'Gezagsondermijnend! Welk respect wil je dan?'

17 juni 2024, 23:53
Foto: © Imago

Kylian Mbappé stal op maandagavond de show in Düsseldorf tijdens de groepswedstrijd tegen Oostenrijk. Zowel op positieve als op negatieve wijze. De Fransman raakte geblesseerd aan zijn neus en heeft hem naar alle waarschijnlijkheid gebroken. Mbappé werd naar de kant gehaald, maar ging vervolgens geblesseerd binnen de lijnen liggen. Het kwam hem op geel te staan. ESPN-analist Kees Luijckx ging bij EK-praat in op de blessure van Mbappé en vertelde daarna over de volgens hem vervelende actie.

“Vrijdag speelt Frankrijk met een Ninja Turtle. Volgens mij is dat gewoon bescherming op doen, en je kunt weer verder. Dat heb ik wel meegemaakt met teamgenoten, dan was het gewoon zorgen dat je een zo goed mogelijk masker hebt. Ik denk dat Frankrijk wel de beschikking heeft over een goede maskermaker. Ik kan me niet voorstellen dat dat een idee zou kunnen zijn”, aldus Luijckx.

Artikel gaat verder onder video

“Hij moet inderdaad affluiten hè die scheidsrechter? Omdat hij een hoofdblessure heeft, daar moeten we dan maar vanuit gaan dat hij hem ook daadwerkelijk heeft. Maar kijk hoe hij de scheidsrechter weer een oor aannaait door het veld weer in te komen. Wat verwacht je voor respect dan? Gezagsondermijnend!”, besluit Luijckx zijn betoog bij ESPN.

Snel borrelt dan al de vraag op of het Franse goudhaantje op tijd fit is voor het duel tegen Nederland vrijdagavond om 21.00 uur in Leipzig. “Het lijkt mij niet dat je binnen drie dagen op het veld staat”, legt Vink uit. “Ze hebben zo’n goede selectie, waarom is het nodig (om risico met Mbappé te nemen, red.)?”, aldus de analist.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bikkel
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Een zeer slechte scheidsrechter, waaraan ik me el de hele wedstrijd ergerde! Als je met een gestrekt been op een keeper ingaat verdien een rode kaart en geen geel om maar een voorbeeld te noemen. De scheids had direct vervanging van Mbappé kunnen toestaan. Hij kon immers zien dat het om een serieuze blessure ging. Maar die eigenwijze mannetjes willen zichzelf graag laten gelden. Volledig misplaatst!

Mike
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Hij floot zeker warrig. Liet rare dingen doorgaan, maar floot dan weer voor de kleine dingen waarbij het tempo uit de qedstrijd ging. De scheids kwam meer voor in het spel dan menig speler. Zonde, was best een aardige pot waarbij Oostenrijk mij verrastte.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen