Koeman haalt uit naar Barcelona en streept alvast één vervanger van De Jong weg

10 juni 2024, 23:26   Bijgewerkt: 10 juni 2024, 23:41
Foto: © NOS

Quinten Timber zal Frenkie de Jong niet vervangen in de EK-selectie van het Nederlands elftal, zo maakt bondscoach Ronald Koeman duidelijk na de 4-0 zege op IJsland. Timber behoorde nog tot de voorselectie, maar was niet fit. Koeman haalt in een interview met de NOS ook uit naar Barcelona, de club van De Jong.

Koeman vertelt dat hij maandagmiddag ‘rond een uur of vier, half vijf’ hoorde dat De Jong het EK niet kon halen. Zondag deelde hij nog een overwegend positieve update over de middenvelder, die had meegetraind. “We hebben geen spelletje gespeeld, of het maar positiever ingezien dat het misschien was. We wisten wat we wilden, alleen uit tests is gebleken dat hij dit nog niet kan.”

Artikel gaat verder onder video

"Hij krijgt iedere keer reactie vanuit de training die hij doet", legt Koeman uit. "Dan constateer je dat hij zelfs de komende drie weken niet honderd procent fit is om op dit niveau te kunnen spelen. Dan kun je hem erbij houden, maar dat heeft geen enkele zin."

Koeman haalt vervolgens uit naar zijn oude club Barcelona, waar De Jong onder contract staat. “We moeten ook kijken naar de gezondheid van de speler. De speler heeft een verleden met deze blessure en de club daar heeft dat risico wel met hem genomen. Wij zitten met de gebakken peren met Frenkie de Jong.”

De bondscoach zegt dat hij een vervanger zal oproepen, maar Timber zal dat in ieder geval niet zijn. Die is niet fit. Koeman lijkt al te weten wie hij gaat oproepen. "Ik heb wel iets in mijn hoofd, maar dat zal ik eerst intern communiceren." Verder laat Koeman weten dat hij dinsdagochtend meer duidelijkheid hoopt te hebben over Teun Koopmeiners, die geblesseerd raakte aan de lies tijdens de warming-up. Het voorgevoel is niet goed, erkent Koeman.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ronald Koeman looft Hélène Hendriks en Noa Vahle na zaterdag

Ronald Koeman is zeer te spreken over de manier van werken van Hélène Hendriks en Noa Vahle.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

ja maar de jong heeft gewonnen een paar keer van real madrid en dat is heus wel wat maarja soort van mag iemand anders t ook wel proberen..de jong is niet per defenitie garantie op de titel..moet hij meespelen jah eigenlijk wel.. hij verspeelt weinig de bal dat voelt toch altijd wel lekker op t middenveld..moet wijnaldum hem vervangen? ja en nee..eigenlijk is wijnaldum nu niet zo goed als bij liverpool..maar ik heb wijnaldum wel een keer dik zien verliezen en die wedstrijd haat hij waarschijnlijk nu nog steeds dat hij echt wel een interland drive heeft om een zware wedstrijd te pakken..en ik ben geen cilessen fan maar de keepers vind ik niks dit jaar cilessen heb gewonnen van argentinie en zo zware wedstrijd keepen als die wedstrijd zie ik alle 3 de keepers van dit elftal gewoon echt niet doen..als duitsland op volle sterkte komt is t over

Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Wat een dom geblaat. Cillessen? Serieus? Verbruggen is 10x beter maar heeft nooit bij Ajax gespeeld en is daarom niet gehyped.

Goku
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Wie anders als Timber moet hij dan oproepen?

boyke
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Dat doet mister Koeman niet Timer is fit genoeg om te gaan trainen bij Feyenoord en is volgens hem niet fit. Er zal wel iets zijn voorgevallen tussen die twee.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen