Koeman kan niet om imponerende middenvelder heen: ‘Hij was goed in al zijn eenvoud’

9 juni 2024, 12:13
Foto: © Imago

Als het aan Maarten Wijffels ligt dan heeft Jerdy Schouten een basisplaats op het EK in Duitsland. De middenvelder van PSV wist te imponeren in de oefenwedstrijd tegen Canada en heeft daarmee nadrukkelijk gesolliciteerd bij bondscoach Ronald Koeman voor een plek op middenveld.

"Wat te denken van Jerdy Schouten", aldus Wijffels in de AD Voetbalpodcast. "Die was goed in al zijn eenvoud. Je ziet meteen dat spelers hem vertrouwen. Ze spelen hem in, hij draait eens weg, hij kaatst eens. Er gebeurt altijd iets goeds. Die heeft zijn ritme wel gevonden."

Artikel gaat verder onder video

Volgens Wijffels kan de bondscoach niet meer om Schouten heen. "Je kan het proberen zonder Schouten, maar ik ben blij dat wij het er steeds over hebben dat hij op het huis past of op de winkel past", vindt Wijffels. "Daar zou ik stevig rekening mee houden als ik Koeman was."

De journalist van het Algemeen Dagblad denkt dan ook dat Teun Koopmeiners of Tijjani Reijnders uiteindelijk genoegen zullen moeten nemen met een plek op de bank. “Als Frenkie de Jong er is straks in de loop van de poulefase en je hebt ook Schouten, dan zou het toch wel redelijk zijn als je een keuze maakt tussen Koopmeiners en Reijnders?”, vraagt Wijffels zich af.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Depay krijgt bijval van Elia na kritiek: ‘Kijk naar Robben…’

Eljero Elia heeft genoeg van de kritiek op de zweetband van Memphis Depay en wijst naar Arjen Robben.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajeto!
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

En gisteren kon Koeman niet om Reijnders heen, morgen is Veerman de gevierde man. Daarna zal ongetwijfeld de naam van Koopmeiners vallen en als De Jong hersteld is dan is die het helemaal. Maar Meneer Wijffels.... je kan ze niet alle 26 tegelijk opstellen. En gelukkig mag Ronald Koeman daar zijn kop over breken

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Vanavond tegen IJsland wordt een goeie graadmeter voor de middenvelders. Nog te makkelijk worden controleurs op een positie geplaatst die niet de hunne is. Jerdy Schouten bijv. is echt een rechtercontroleur, evenals Reijnders of zelfs Geertruida. Op links zijn dat Veerman, Gravenberch en de Jong. Koopmeiners zie ik echt als een 10, maar als linkercontroleur groot geworden. We gaan het zien vanavond met het middenveld Reijnders,Veerman en Koopmeiners.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen