Louis van Gaal pakte Oranje-speler aan: 'Wat denk jij? Dit circus, ik stuur je weer naar huis, hè!'

13 juni 2024, 09:53   Bijgewerkt: 13 juni 2024, 10:45
Foto: © SkySports

Noa Lang is in de podcast Matchday van de hiphopgroep Broederliefde ingegaan om het samenwerken met Louis van Gaal. De aanvaller van PSV werkte vorig seizoen samen met Van Gaal, die destijds bondscoach was van het Nederlands elftal. Hij kan zich een opmerking van Van Gaal nog maar al te goed herinneren

In de podcast Matchday wordt Lang als eerste gevraagd naar de verschillen tussen bondscoach Ronald Koeman en Van Gaal: "Ze zijn heel erg anders. Bij Koeman is het vrij, maar bij Van Gaal...Iedere training hoge spanning. Speel je een bal fout: hé", imiteert Lang de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal. Vervolgens gaat Lang in de podcast staand uitleggen op welke manier de oud-trainer van Manchester United en Ajax tijdens trainingen oefeningen ging beoordelen. Van Gaal ging, met een kritische houding, vlak in de buurt van de spelers staan: "Als jij mentaal niet sterk bent bij Van Gaal, ga je het niet halen."

Artikel gaat verder onder video

Als de linksbuiten van PSV terugdenkt aan de tijd met Van Gaal, komt een anekdote van de bondscoach direct bij hem naar boven: "Op het WK, ik krijg een crosspass. Ik neem die bal achter het standbeen aan en geeft een goede voorzet. Hij roept: Noa Lang. Wat denk jij nou? Dat circus, dan stuur ik je gewoon weer naar huis, hè", zegt Lang in de podcast. Zijn uitspraak zorgt bij groot leedvermaak bij de andere tafelgasten.

Lang, die niet deelneemt aan het EK in Duitsland wegens een blessure, merkte tijdens het WK in Qatar dat de complete selectie van het Nederlands elftal alert was door de aanwezigheid van Van Gaal: "Bij hem was iedereen de hele dag scherp. Iedereen had focus, op zijn regels."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jack van Gelder vindt dat Frenkie de Jong ‘volwassener’ had moeten zijn

Jack van Gelder vindt dat Frenkie de Jong zelf medeschuldig is aan het missen van het EK. 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Alert,focus,scherp, spanning.........Als je dat als betaald voetballer niet van jezelf vergt heb je niks te zoeken in het betaalde voetbal, dus dat van Gaal daar op wees was meer voor de buhne. En wat heeft het Oranje, de spelers, de coach, de supporters nu nog gebracht....?

Klantenservice
Link gekopieerd!
  25
  + 1
avatar

Of er zaten toendertijd dusdanig veel spelers tussen die deze 'basisvaardigheden' niet lieten zien

Laurens1
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Er wordt vaak erg negatief gesproken over van Gaal, vaak onterecht. Je merkt tussen de regels door dat vriend Lang respect had voor hem. Koeman daar en tegen mag nog niet in de schaduw staan van LvG. Moet teveel teren op geluk, geen sterke basis voor resultaat, lijkt me!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen