Jack van Gelder onthult nieuwe bijnaam Memphis Depay bij Oranje: 'Dat begreep ik via Nathan Aké'

11 juni 2024, 07:50
Foto: © Talpa

Memphis Depay heeft een nieuwe bijnaam in de selectie van het Nederlands elftal, zo onthult Jack van Gelder maandagavond in De Oranjezomer. Zijn teamgenoten noemen de aanvaller tegenwoordig blijkbaar Allen Iverson, naar de voormalig NBA-basketballer die net als Depay dat ineens is gaan doen, zijn wedstrijden met een haarband speelde.

In de SBS-talkshow wordt nog maar eens teruggeblikt op het veelbesproken accessoire waarmee Depay plotseling opdook tijdens Nederland - Canada en dat hij maandag tegen IJsland opnieuw droeg. Rutger Castricum heeft genoten van de reuring die dat veroorzaakte: "Lekker Nederlands kneuterig, vind ik dat. Vind ik écht leuk, ja. Een soort folklore, dat hoort ook wel echt bij Nederland", meent de PowNed-presentator. Bij tech-specialist en oud-schaatser Ben van der Burg roept Depay vooral herinneringen op aan toptennisser (en tegenwoordig onderbroekenkoning) Björn Borg. "Bij hem had het een functie, hij had lang haar. Maar ik zie de functie bij hem (Memphis, red.) niet."

Van Gelder legt uit dat het anders gezien moet worden: "Je had indertijd een fantastische basketballer in de NBA, Allen Iverson. Die speelde er ook mee. En Memphis, begreep ik via Nathan Aké, wordt ook zo genoemd in de groep. Hij is gewoon een eyecatcher, met alles wat hij doet. Een bijzondere gozer", zegt de ervaren sportjournalist.

Bekijk hieronder het hele fragment uit De Oranjezomer.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ronald Koeman looft Hélène Hendriks en Noa Vahle na zaterdag

Ronald Koeman is zeer te spreken over de manier van werken van Hélène Hendriks en Noa Vahle.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Lb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Die Kwal Jack vd Gelder moet zo snel mogelijk vd buis zo nagemaakt mannetje griezel nr 1

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen