34.799 supporters van Oranje hebben zeer pijnlijke mededeling voor Memphis Depay

24 juni 2024, 10:02   Bijgewerkt: 24 juni 2024, 10:25
Foto: © Imago

Supporters van het Nederlands elftal hebben weinig vertrouwen in Memphis Depay, zo blijkt uit een peiling van De Telegraaf. Slechts acht procent van de 37.826 supporters van het Nederlands elftal, die de ochtendkrant heeft ondervraagd, zou met de aanvaller in de basis beginnen tegen Oostenrijk.

Aangezien Memphis in zijn eerste twee wedstrijden op dit EK niet wist te overtuigen, is er een discussie op gang gekomen waarin zijn positie in de basiself van bondscoach Ronald Koeman ter discussie wordt gesteld. Veel supporters van het Nederlands elftal zouden graag zien dat Koeman het vertrouwen geeft aan een andere spits. Brian Brobbey komt het beste naar voren uit de peiling van De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

De aanvaller van Ajax bezit met 35 procent van de stemmen over het meeste vertrouwen onder de ondervraagde supporters van het Nederlands. Met 25 procent van de stemmen komt Joshua Zirkzee, die pas later werd opgeroepen door Koeman, ook goed uit de peiling. Ook zien supporters van Oranje het als een optie dat Wout Weghorst in de spits begint. Maar liefst negentien procent steunt die gedachtegang.

Elf procent van de stemmers pleiten voor een positiewisseling van Cody Gakpo, die in hun ogen in de spits moet beginnen in plaats van Memphis. Laatstgenoemde kan slechts op een schrikbarend aantal van acht procent van de stemmen rekenen. Het laat zien dat er weinig vertrouwen is in Memphis, die dinsdag tegen Oostenrijk (18.00) het vertrouwen van het grootste deel van de Oranje-fans moet terugwinnen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem suggereert complottheorie na Nederland - Frankrijk

Willem van Hanegem komt met een opvallende reactie na de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

Supporters hebben (helaas?) niks te vertellen, dus Koeman gaat Depay gewoon weer opstellen tegen Oostenrijk en houdt tijdens de persconferentie een gezellig praatje over het vertrouwen dat hij in hem heeft. Bovendien is een gelijkspelletje genoeg, dus waarom zou je dan een andere speler de kans geven? Of: Bovendien is een gelijkspelletje genoeg en DAAROM zou je een andere speler de kans kunnen geven.

Goku
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Denk dat laatste, geef een ander een kans en kijk hoe die het doet. Op Depay kun je altijd terugvallen als het moet in de volgende ronde

Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Snap ik niet helemaal, waarom zou terugvallen op een speler die volgens jou niet voldoet? Daarbij denk ook niet dat hij dan nog staat te trappelen als hij dan blijkbaar weer nodig is, ik zou dan ook zeggen bekijk het maar, toen niet goed genoeg dan nu ook niet goed genoeg

Goku
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Dat is iets wat Koeman zal doen om zijn gelijk te halen, ik zelf had Depay al niet meegenomen naar het EK, maar had Zirkzee of Brobbey de kans gegeven. Dat zelfde geldt voor Wijnaldum en Bergwijn..

Deblauwe1
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

En ook de Telegraaf niet. De leugenkrant van Driessen

Ajeto!
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Het wordt tijd om de komkommers te oogsten

vleermuis
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

bwegh de telegraaf die zirkzee in de basis wil schrijven..vind dat niks kranten die de opstelling bepalen en de trainer buitenspel zetten..mempis heeft zwaar de meeste interland goals op zn naam staan..had van persie ???jajjajjaa laat maar..kan t niet helpen..ik hoef geen goals van weghorst ofzo te zien..laat memphis maar lekker de 50 goals halen ofzo..hebben we een keer iets wat op ronaldo lijkt

FCJel
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Van Persie was absolute wereldtop en scoorde zich een ongeluk bij arsenal en man united. Depay speelt al twee jaar amper. Depay en van persie is wel nog eventjes een klasse of 2 verschil. Die statistieken boeien niet, degene die het best in vorm is moet gewoon spelen.

Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Hoeveel uitgespeelde kansen heeft Depay op dit toernooi gehad dan, die je hem daadwerkelijk kan verwijten als falen als spits ? Daarbij van Persie was inderdaad een grote voetballer maar was ook meerdere keren in het Nederlands elftal onzichtbaar hoor, waarbij de mannetjes van VI en de Telegraaf blèrden dat hij er uit moest. Als spits ben je dus gewoon afhankelijk van de aanvoer van bruikbare ballen, en die heeft hij in de 2 wedstrijden tot nu toe niet gekregen. En ja hij heeft haantjes gedrag, maar daar kan ik wel doorheen kijken, en het maakt me geen reet uit of nu een plaatje maakt of een haarband heeft

Goku
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

vleermuis, ik weet niet maar van Persie heeft er 50 en Depay 44 goals voor oranje. En iets wat op Ronaldo lijkt 😂😂 Kom op Depay is nog geen 1% van wat Ronaldo is/ heeft bereikt

Goku
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

beukemap, Gaat niet alleen over het scoren, hij speelt domweg niet goed en laat zijn medespelers ook niet beter spelen. En haantjes gedrag is niet erg als het tegoeden komt aan het elftal maar dat is ook niet het geval. Depay is alleen met zichzelf bezig in het veld en naast het veld. Wordt tijd voor door selecteren in Oranje.

Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Hij moet wel veel, scoren, het spel maken en ook nog de andere beter laten spelen, dus het is niet gek dat hij een zweetband heeft, ik zou er ook van gaan zweten met al die taken

vleermuis
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Soort van heb je wel gelijk.. Maar ik zie maar 6 goals verschil en zou daarom al 't hele toernooi op hem gooien

Goku
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

😂😂

dilima1966
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Memphis Depay het is het net niet loop achter de bal aan score vermogen is er niet al een hele tijd niet

Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Volgens mij nog tegen Canada een doelpunt gemaakt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen