Speler die niet meer in Oranje wil uitkomen wordt plots genoemd als vervanger De Jong

10 juni 2024, 23:18
Foto: © Imago

Ondanks een 4-0 overwinning op IJsland is de stemming bij het Nederlands elftal niet opperbest. Tijdens de warming-up raakte Teun Koopmeiners geblesseerd en na de wedstrijd werd bekend dat Frenkie de Jong het EK moet laten schieten door een enkelblessure. Bij ESPN wordt de vraag opgeworpen wie hem moet vervangen.

Oranje barstte aanvankelijk juist van de goede middenvelders, zegt Hans Kraay junior, maar inmiddels is de spoeling dun. “We hadden er een stuk of negen. Wieffer, De Roon, Timber, Koopmeiners, Frenkie, Reijnders, Wijnaldum, Veerman en Schouten: de vraag was wat we daar allemaal mee moesten. Maar nu zijn er al vijf weggevallen. Gravenberch is er ook bij, maar het is niet alsof we zo een middenvelder kunnen aanwijzen die er nu bij kan komen”, weet Kraay junior.

Artikel gaat verder onder video

De naam van Quinten Timber wordt kort opgeworpen, maar na de wedstrijd tegen IJsland bevestige Ronald Koeman dat de Feyenoorder niet zal worden opgeroepen. Timber zat bij de voorselectie, maar was ook geblesseerd. “Dan kom je in een heel andere categorie middenvelders terecht”, zegt Kraay. “Jij (presentator Milan van Dongen, red.) zei net dat we misschien moeten denken aan Clasie, als het ook met Koopmeiners slecht gaat. Clasie kan het niveau aan, maar die heeft eigenlijk al bedankt.” AZ-middenvelder Clasie speelde zeventien interlands voor Oranje, maar bedankte de afgelopen jaren meermaals voor de eer.

“En de vraag is of hij fit is en niet lang op vakantie is geweest”, reageert Van Dongen. “Het lijkt me geen heel realistische optie, maar Koeman is wel iemand die mensen meeneemt die hij al kent. Misschien selecteert hij wel helemaal geen vervanger.” En voor Koopmeiners? “Als Koopmeiners echt als nummer 10 in de selectie zit, en er moet een vervanger komen, zou je aan Guus Til kunnen denken.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ronald Koeman looft Hélène Hendriks en Noa Vahle na zaterdag

Ronald Koeman is zeer te spreken over de manier van werken van Hélène Hendriks en Noa Vahle.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Hato wordt opgeroepen. Blind en Ake kunnen ook op het middenveld ballen als het moet Maatsen tweede keus voor Koeman

Henkapestaart
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Nee joh nog een Centrale verdediger? Daar kunnen Van Dijk, De Vrij, De Ligt, Geertruida, Blind, Van de Ven, Ake, en zelfs Schouten spelen dat zijn 8 Spelers voor 2 Posities. Ik eerder denken aan Maatsen idd of aanvallend Til of als je perse een speler op de plek van Frenkie wil bijvoorbeeld Clasie (sowieso als reserve natuurlijk)

infielder
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Wordt het niet gewoon Kenneth Taylor 🤣🤣🤣

gtsb
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Ik ben bang van wel 😢

boyke
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Als Koeman nu geen vervanger oproept is het een grote waardeloze coach door bij de UEFA erop aan te dringen dat er 26 spelers moeten zijn en nu zeggen we hebben een keuze uit 25. Daarnaast blijkt dat Timer maandag gewoon meetraint met Feyenoord Wie moet je nu geloven. Koeman of Timber???? Geen 26e man oproepen is een flater eerste klaas zijn en enorme flater Koeman door eerst moeilijk te doen bij de UEFA en dan zeggen we kunnen het met 25 man af. Jammer dat er twee zijn afgevallen maar er zal wel iets meer spelen dan een 26e man oproepen. Daarnaast Barcelona te schuld geven is een kwestie van onkunde, de speler is er zelf ook bij om te beslissen of hij wel of niet kan spelen. Nu kan de club van Koopmeiners wel zeggen het ligt aan het Nederlands Elftal men name Koeman door fikse trainingen te geven. Ze moeten fit zijn stelt hij of ze dat bij hun club niet zijn.

Hans Konings
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Alle ballen op pingpong

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen