Van der Gijp: 'Weghorst had moeten zeggen 'verkeerd verbonden!' en de telefoon ophangen'

24 juni 2024, 00:40   Bijgewerkt: 24 juni 2024, 00:50
Foto: © Vandaag Inside

De analisten van Vandaag Inside vinden Wout Weghorst niet geschikt als eerste spits van het Nederlands elftal. Tijdens de wedstrijden van Oranje roept het publiek regelmatig om Weghorst, zeker omdat concurrent Memphis Depay in mindere vorm verkeert. Maar volgens Johan Derksen en René van der Gijp heeft Weghorst niet voldoende kwaliteiten.  

“Die kan er niks van, maar hij is wel hartstikke fanatiek”, luidt het oordeel van Van der Gijp over Weghorst, die in de belangstelling staat van Ajax en zelf overtuigd is dat er ‘wat moois’ op zijn pad komt deze zomer. Van der Gijp betwijfelt af of Weghorst geschikt is voor grote clubs. “Toen Manchester United belde, had Wout eigenlijk ook gelijk op moeten hangen. Hij had moeten zeggen: ‘Je bent verkeerd verbonden’”, grapt hij.

Artikel gaat verder onder video

“Dat moet je niet willen. Maar dat doet Wout niet; Wout gaat er voetballen. En Wout denkt nu dat hij ons als land verder kan helpen. Dat gaat ‘m niet worden, maar dat geeft niet”, aldus de oud-aanvaller, die zegt te hebben gelezen dat bondscoach Ronald Koeman aan Weghorst zou hebben verteld dat Weghorst de tweede spits is, achter Memphis Depay. “Dus als Depay niet speelt, durft hij niet Zirkzee op te stellen. Maar dat zou hij wel moeten doen. Weghorst is gewoon een pinchhitter, iemand voor het laatste halfuur of twintig minuten.”

Derksen sluit zich daarbij aan. “Hij moet genieten van zijn functie die hij heeft. Als de coach in paniek raakt en denkt dat ze het niet gaan redden, dan is het: god zegene de greep, Wout Weghorst erin. Dat is een paar keer goed gegaan, maar in een hele wedstrijd kan hij dat niveau helemaal niet aan.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem suggereert complottheorie na Nederland - Frankrijk

Willem van Hanegem komt met een opvallende reactie na de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Ik begrijp niet waar ze zich mee bemoeien , ik begin zo'n beetje een hekel aan dat gezeik van ze te krijgen.

De_bal_is_rond
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Idd waar bemoeien ze zich mee....een beetje als voetbal analisten iets over een voetballer zeggen, hoe durven ze..........maar goed, ManU was een verkeerde keuze, veels te hoog gegrepen......maar zelfs dat mag je niet meer zeggen, want er is altijd wel ergens een moraalridder die zich ergens aan stoort

gtsb
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Je weet toch de bal is rond . Je zal maar heel de dag elke dag bezig zijn met vi ,alles eraan haten ,maar wel steeds kijken . Dan ben je gewoon niet goed .

Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Je zal maar 24/7 aan het janken zijn omdat je programmaatje steeds meer kritiek krijgt, en je verder niets met je leven aankan. Hoe zielig ben je dan als je totaal afhankelijk ben van Derksen & Co om je mening te vormen

Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Van der Gijp heeft gelezen ? Het moet toch niet gekker worden of bedoeld hij dat iemand hem heeft voorgelezen ?

Crossroad
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Die is goed.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen