Westerveld ziet doemscenario voor Oranje: 'Dan worden ze echt gek getikt'

25 juni 2024, 12:50
Foto: © Imago

Nederland moet er alles aan doen om geen tweede te worden in groep D, zo stelt Sander Westerveld. De oud-doelman ziet dat Oranje dan aan de verkeerde kant van het schema terechtkomt.

In gesprek met ESPN laat Westerveld weten waar het team van Ronald Koeman op moet mikken, met het laatste groepsduel tegen Oostenrijk voor de deur. "Het is handig om er alles aan te doen om eerste te worden." Daarbij is Oranje ook afhankelijk van de uitslag bij Frankrijk-Polen. Als de Fransen een beter resultaat boeken dan Nederland, worden zij groepswinnaar. "Ik was niet heel overtuigd van ze (Frankrijk, red.). Maar Frankrijk moet tegen Polen, die liggen er al uit. Ik weet niet hoe gemotiveerd zij nog zullen zijn."

Artikel gaat verder onder video

Volgens Westerveld kan het ook wel eens een grote uitslag worden bij Frankrijk-Polen, terwijl Nederland en Oostenrijk waarschijnlijk wat dichter bij elkaar zitten. "Als Frankrijk een keer zijn best gaat doen, kan het zomaar 3-0 worden. Zeker als ze ook weer over Mbappé kunnen beschikken." De geluiden uit de Franse media suggereren dat de steraanvaller van Real Madrid weer zijn opwachting maakt tegen Polen.

Bij een derde plek voor Nederland zijn er veel scenario's mogelijk, maar een tweede plek in de poule zou er zeker voor zorgen dat Oranje aan de 'verkeerde' kant van het speelschema terechtkomen. Landen als Spanje, Duitsland en Portugal, die al vorm hebben getoond tijdens dit eindtoernooi, zitten namelijk ook aan die kant. Als dat gebeurt, is Westerveld niet hoopvol gestemd. "Nederland kan nog wel een ronde verder komen, maar tegen Duitsland of Spanje worden ze echt gek getikt. Ik hoop in ieder geval dat ze dan strijdend ten onder gaan."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem suggereert complottheorie na Nederland - Frankrijk

Willem van Hanegem komt met een opvallende reactie na de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Dat is gelul in de ruimte , als je de echte Europees kampioen wil zijn , moet je van iedereen kunnen winnen , maar niet hopen de op papier zwakkere tegenstanders te treffen ,zo simpel is dat.

Martijn Hoekstra
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Martijn Hoekstra maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen