Felix Zwayer krijgt bakken met kritiek uit binnen- en buitenland na Nederland - Engeland

10 juli 2024, 23:00   Bijgewerkt: 10 juli 2024, 23:10
Foto: © Imago

Felix Zwayer is bij veel televisiekijkers de gebeten hond na de wedstrijd tussen Nederland en Engeland. De Duitse scheidsrechter ontvangt veel kritiek om beslissingen die uitvielen in het nadeel van Nederland. Niet alleen Nederlandse, maar ook buitenlandse kijkers uiten op X hun frustratie.

De kritiek gaat niet alleen om de dubieuze penalty die Zwayer in de eerste helft toekende, maar ook over momenten in de tweede helft. Zwayer floot Nederland regelmatig af, soms ten onrechte.

Artikel gaat verder onder video

Zwayer was vooraf veelbesproken om een akkefietje met de Engelse sterspeler Jude Bellingham in het verleden. Bellingham kreeg het op 4 december 2021 flink aan de stok met de Duitse arbiter tijdens de wedstrijd tussen Bayern München en Borussia Dortmund. Na afloop uitte Bellingham bovendien enkele beschuldigingen aan het adres van Zwayer.

De Duitse scheidsrechter nam tijdens dat duel enkele dubieuze beslissingen en kreeg daarop flinke kritiek. Bellingham beschuldigde Zwayer na afloop indirect van omkoping en zinspeelde daarbij op het matchfixing-schandaal rond arbiter Robert Hoyzer uit 2005. Zwayer was kroongetuige en werd door de Duitse voetbalbond voor een half jaar geschorst.

"Wat verwacht je dan ook als je de grootste wedstrijd van Duitsland laat leiden door een scheidsrechter die ooit een duel heeft gemanipuleerd?", sprak de middenvelder na afloop van het duel. Deze uitspraak kwam Bellingham op een forse boete van veertigduizend euro te staan. Bovendien heeft de Duitse politie onderzoek gedaan naar deze uitspraken, maar uiteindelijk hebben zij er niets mee gedaan.

Op sociale media wordt door velen gerefereerd aan de oude uitspraken en wordt geconcludeerd dat de kritiek op Zwayer terecht is. Ook aanvoerder Virgil van Dijk was niet te spreken over het optreden van Zwayer. "Het zegt alles dat de scheids zo snel naar binnen gaat", vertelde hij voor de camera van de NOS.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van de Ven valt stil na geschiedenisvraag van Brit: perszaal barst in lachen uit

Micky van de Ven krijgt onbedoeld de lachers op zijn hand na een vraag van een Britse journalist.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
  34
  + 1
avatar

Ik weiger om te zeggen dat je door hem verliest, maar dat de man dramatisch floot lijkt me duidelijk. In de laatste 10 minuten was de onzekerheid zelfs van zijn eigen gezicht af te lezen na zijn beslissingen.

Yasmina27
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Mee eens. Echter de VAR is bevoegd om een strafschop wel of niet als ‘geldig’ te bevestigen. Als je terugkijkt was dit een verdediging waarbij beide voeten elkaar een blok gaven. Daarmee is de strafschop ongeldig dat had misschien verschil gemaakt. Maar uiteindelijk is er een wedstrijd en moeten de spelers het op het veld doen. Hebben ze het onderschat? Memphis was de laatste twee wedstrijden in ieder geval slordig en had regelmatig ruzie met de bal. Nam deze niet goed uit gaf zichzelf teveel ruimte die er niet was. Wat ik wel mooi vind aan Koeman is dat hij begrijpt dat je niet altijd de sterren van de hemel speelt. Daarentegen ze worden hier wel naar betaald. Maar ook het uitjoelen van Veerman… omdat hij tegen Oostenrijk had geblunderd tja er kan er maar één de winnaar zijn aparte scheids richting Nederland tweede helft onterechte strafschop PRACHTIG goal van Simons. Man van het toernooi Van Schouten en ook de Vrij heeft zichzelf laten gelden. Laten we Aké, koning Gakpo en die prachtige redding van Dumfries niet vergeten van gisteren. We hebben een goed team en gisteren ja in de laatste minuut dan zakt ook de moed bij de speler in de schoenen. Scheids tja die bepaald voor een groot deel het spel maar dit goal was geldig in de laatste minuut. Doen we niks aan.

BENNINK24
Link gekopieerd!
  40
  + 1
avatar

Alles wat over deze man gezegd is klopt dus !!! Maar wie laat een top wedstrijd fluiten door deze man !!! Duitsland moest dit winnen ??? Deze gast mag nooit meer fluiten, !!!

Kramer
Link gekopieerd!
  47
  + 1
avatar

Je hoopt stiekem dat er nog wat boven tafel komt.. Al lijkt het meer compensatie gedrag van meneer om Bellingham te pleasen.

boefje
Link gekopieerd!
  33
  + 1
avatar

Deze man is nog te slecht voor pupillen voetbal.

El Sarcastico
Link gekopieerd!
  47
  + 1
avatar

Is erg makkelijk om hem de schuld te geven...toch? Soms helpt zo'n scheidsrechter je en soms zit het tegen. Als je geholpen wordt door deze beste man hoor je niemand zeggen dat je gewonnen hebt dankzij hem. Dus wees nu een groot persoon en klaag niet. Het Nederlands elftal verdiende de finale simpelweg niet.

Marga Evers
Link gekopieerd!
  21
  + 1
avatar

hoeveel Engelse ponden heeft die scheids aangenomen?

gtsb
Link gekopieerd!
  27
  + 1
avatar

Zo duidelijk geen strafschop was het niet. En in de defensie de zoveelste fout vsn de opgehemelde dumfries

Link gekopieerd!
  40
  + 1
avatar

Je hebt er dus totaal geen verstand van blijkt maar weer, is gewoon blokken van het schot. Daarbij als het niet duidelijk een strafschop is mag je dat nooit geven dan. Het is een strafschop of niet, je bent ook niet een beetje zwanger, maar zwanger of niet

RikHendriks28
Link gekopieerd!
  28
  + 1
avatar

De ene keer is het zus dan weer zo. Je weet dat je met een vuile speler als Dumfries vroeg of laat tegen de lamp loopt. Normaal had die al rood moeten krijgen toen hij die Roemeense speler van het veld schopte, maar toen hoorde je niemand. Dus gerechtigheid is geschied, spijtig genoeg in de halve finale.

gtsb
Link gekopieerd!
  11
  + 1
avatar

Precies maar volgens beukemap ben je dan dom

Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

Gtsb, jij zeker, ik heb je tot nu toe nog geen zinnig dingen zien schrijven, beetje Sesamstraat /Bumba niveau

Mijnmening.
Link gekopieerd!
  35
  + 1
avatar

Ach ja de man vloot geen beste wedstrijd maar als speler kun je dat weten. Wat 99% geen strafschop vind, vinden de VAR en de scheidsrechter van wel. Het had ook andersom kunnen zijn. Dan hadden de Engelsen nu gemopperd en had het ons ook niets uitgemaakt hoe we de finale hadden gehaald. Ik had het ook graag anders gezien. Een finale Nederland tegen Spanje leek mij een mooier affiche. Maar helaas....feit is dat we als het er echt op aankomt we blijkbaar net tekort komen...

Gerrit Reinders
Link gekopieerd!
  21
  + 1
avatar

beide speler trappen naar de bal ze raken ook ?? alle twee de bal maar de engelse speler gaat naar de grond o wat een pijn maar neemt wel zelf de strafschop zo,n pijn deed het dan ook weer niet maar ja je lag in get strafschop gebied he en dan ga je gillend neer .

FROIO
Link gekopieerd!
  25
  + 1
avatar

Eerst zijn we de Turken aan het uitlachen omdat ze lopen te janken en nu lopen wij te janken. Laten we wel wezen. Wat hebben we nou helemaal gepresteerd. Polen verslagen, een laffe wedstrijd tegen Frankrijk zonder Mbapé, verloren van Oostenrijk en gewonnen van een land als Roemenië. Nee, ik ben niet verbaast en ook niet teleurgesteld in de prestaties van ons nationale team. Eigenlijk ben ik best wel trots op het feit dat we zover gekomen zijn met een team zonder spits, behalve dan als Wout inviel. Koeman is, denk ik, ziende blind. Of hij is vroeg seniel. Het plan, de visie en de uitvoering.... Het was allemaal gedoemd te mislukken. Zonder lef, zonder passie. Behalve dan als Weghorst kwam. Te laat!! Jammer maar helaas. We kunnen enkel hopen dat ze bij de staf tot inzicht komen. En misschien moet Depay zelf ook aangeven en accepteren dat hij nu eenmaal geen spits is maar beter rendeert op 10 of in de vrije rol.

schreudje
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

De voetbal wereld word steeds meer een geregiseerde corrupte maffia bende EK -WK het is altijd wat ,

CG
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Het is ook geen fijne en echte volkssport meer, maar wat alleen nog gericht blijft op maximale commercie. Echt maffiawerk !!!

boyke
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Kijk de Engelse tekende vooraf van de wedstrijd al protest aan bij de UEFA over deze scheidsrechter en de KNVB doet helemaal niets. Dus die man was al bij voorbaat voor de Engelse omdat de KNVB weer amateuristisch op heeft getreden. Dan moet je de schuld niet alleen bij de scheids leggen maar ook bij mister Koeman met zijn vreemde opstelling en wisselingen. Wie laat er nu als er nog 2 minuten te spelen zijn 2 spitsen invallen. Je was de 2e helft gewoon de meerdere en had het af kunnen maken met Frimpong erin v.d.Ven, en de twee van eelt zittende spitsen. Dus meneer Koeman je at er finaal naast met je voetbalverstand die helaas bij je verloren is gegaan. Dat het totaal geen strafschop was moge duidelijk zijn en dat deze man zeker de 2e helft tegen Nederland floot moge ook duidelijk zijn. Daar moet je juist boven staan en goede wisselingen toepassen die de zaak nog konden omkeren. Als aanvoerder is vastgesteld de nieuwe regel dat alleen hij tegen de scheidsrechter mag praten en heel vreemd kreeg hij daar een gele kaart voor. De gehele UEFA is een grote corrupte bende en zeker met aanstellen van scheidsrechters bij zowat alle wedstrijden. Helaas uithuilen en opnieuw beginnen er zit voldoende potentie in dit team met aanvaullingen erbij. Alleen de vriendjespolitiek moet er wel uit en dat is ook voor van Dijk die alleen maar een bal naast zich plaatst of achteruit speelt in plaats van eroverheen. Ook hij is een speler die mede schuldig is aan de 2-1 daar hij totaal niet op zijn plaats stond en als een lakse beer naar achter liep en de Vrij moest het maar op zien te lossen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen