Jack van Gelder: 'Ik vind het gek dat je hem of mij nooit bij de NOS ziet'

10 juli 2024, 11:51
Foto: © SBS 6

Jack van Gelder vindt het opvallend dat hij en Kees Jansma nooit meer worden uitgenodigd door de NOS rondom wedstrijden van het Nederlands elftal, zo geeft de voormalig commentator van de omroep eerlijk toe in gesprek met Voetbal International. Van Gelder denkt dat de kijkers het leuk zouden vinden om de oud-werknemers van de NOS daar weer eens op de televisie te zien.

'Ik vind het gek dat je Kees Jansma of mij nooit bij de NOS ziet", begint Van Gelder in een interview met Voetbal International. "We hebben toch bijna vijftig jaar verslag gedaan van EK’s en WK’s en ik denk dat de kijker dat leuk zou vinden. Nu zie ik soms mensen aan tafel zitten die nota bene zelf zeggen dat ze geen verstand van voetbal hebben", doelt Van Gelder vermoedelijk op Youtubers of andere influencers, die niet wegens hun voetbalkennis, maar om andere redenen worden uitgenodigd aan tafel bij de NOS.

Artikel gaat verder onder video

Van Gelder, tegenwoordig wel weer op televisie te zien als analist in het programma De Oranjezomer, benadrukt wel dat hij niet per se op een belletje zit te wachten om aan te schuiven bij een programma van de NOS. Wel ziet hij het als iets opvallends dat hij nog nooit een belletje heeft gehad: 'Het NOS-bloed zit voor altijd in me, maar na het overlijden van Johan Cruijff ben ik er nooit meer geweest. Toen werd ik razendsnel opgetrommeld. Maar goed, zo gaat dat dan", besluit hij.

Naast zijn eigen naam laat Van Gelder ook de naam van Jansma vallen. Laatstgenoemde was net als de voormalig commentator in het verleden actief bij de NOS, maar wordt tegenwoordig nooit meer uitgenodigd als analist of tafelgast bij een programma.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jack van Gelder keert Hélène Hendriks de rug toe na minutenlange monoloog

Jack van Gelder besluit Hélène Hendriks de rug toe te keren na een flauwe opmerking.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Er is een tijd van afscheid nemen Jack? Misschien eens een voorbeeld aan nemen, of moeten we ook Theo Koomen gaan opgraven

Voetbalfan
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Ik zit er niet op te wachten. Je kunt maar een groot ego hebben.

Arnold. Voerman
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Tijdsgeest, empathie, nederigheid, loslaten........Jack? Echt niemand zit na 50 jaar op jou te wachten.

Dennis Schijf
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Ik zie 50 keer liever Kees of Jack dan DJ Donny of Ruben Nicolai die helemaal niets toevoegen, geen idee hebben of er lucht of zand in een bal zit en zelf aangeven(Nicolai) waarom ze zijn uitgenodigd waarop van der Vaart zelfs vraagt "wat kom je dan hier doen" ? Samen met het gewauwel van mevrouwtje Stentler en "spelleider" Sjoerd is het niveau van de nos werkelijk dramatisch geworden.Ik heb bijna het hele ek naar de belg gekeken, een verademing!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen