Herstelde Boerrigter 'nog niet bezig' met EK

16 april 2012, 07:15   Bijgewerkt: 15 april 2012, 22:04

Hij is er bijna vijf maanden uit geweest, maar dat was tegen De Graafschap amper te merken. Met twee doelpunten beleefde Derk Boerrigter een meer dan geslaagde rentree in de basis bij Ajax. De rugblessure die hem lang parten speelde is verleden tijd, Boerrigter is klaar voor het slot van het seizoen. En mogelijk voor het EK.

Het was half november toen Boerrigter last van zijn rug kreeg. Hij werd net voor het eerst opgeroepen voor Oranje, maar rugklachten voorkwamen een debuut in de nationale ploeg. En belangrijker nog: de klachten gingen niet weg. Bovendien bleef een juiste diagnose lang uit. Pas in januari, toen hij al meerdere keren geprobeerd had om de training te hervatten, wees een ct-scan uit dat hij een werveltje in zijn rug gebroken had. “Als we dat eerder hadden geweten, was ik ook eerder weer fit geweest. Nu ben ik een paar keer te snel weer gaan trainen, terwijl ik juist rust nodig had. Na de trip in de winterstop naar Brazilië kwamen we er pas achter hoe het zat.”

Tegen SC Heerenveen maakte Boerrigter als invaller zijn rentree in het eerste elftal, tegen De Graafschap stond hij voor het eerst weer in de basis. “Ik was best even nerveus, voor de wedstrijd”, geeft hij toe. “Voor de winter heb ik natuurlijk best redelijk gespeeld, dus mensen verwachten iets van me. Ik voelde best druk en zenuwen, maar na drie minuten viel dat van me af”, verwijst hij naar zijn vroege doelpunt.

Dat hij zijn spieren voelt, is na vijf maanden blessureleed natuurlijk niet zo gek. Belangrijk is vooral dat hij nog een rol kan spelen in de laatste weken van de competitie. En zich zo weer in beeld kan spelen voor het EK. “Of ik het EK kan halen? Nou, ik ben fit. Dus wat dat betreft wel. Ik zat inderdaad bij de selectie voordat ik geblesseerd raakte, maar ik reken helemaal nergens op. Om eerlijk te zijn ben ik daar ook absoluut niet mee bezig. Ik kijk op dit moment alleen naar het kampioenschap met Ajax. Dat moeten we zo snel mogelijk zien binnen te halen.”

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen