Zaak-Kokmeijer voor gerechtshof

8 mei 2006, 13:24

De zaak-Kokmeijer krijgt volgende week maandag een vervolg bij het gerechtshof in Den Haag. Spartaan Rachid Bouaouzan heeft beroep aangetekend tegen het vonnis van de rechtbank in Rotterdam. Hij werd op 10 augustus 2005 veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en 200 uur dienstverlening, met een proeftijd van twee jaar, voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan Niels Kokmeijer. Dat gebeurde in de competitiewedstrijd Sparta - Go Ahead Eagles (2-2) op 17 december 2004.

Kokmeijer maakte in die wedstrijd beide treffers namens Go Ahead Eagles voordat Bouaouzan met gestrekt been een einde maakte aan zijn loopbaan als profvoetballer. Volgens de rechtbank in Rotterdam heeft Bouaouzan met voorwaardelijke opzet gehandeld. Dat houdt in dat de aanvaller van Sparta Kokmeijer niet bewust ernstig heeft willen verwonden.

Het vonnis kwam vrijwel overeen met de eis die het Openbaar Ministerie had ingediend tegen Bouaouzan wegens zware mishandeling. Alleen de werkstraf viel voor de rechtbank 40 uur lager uit.

De advocate van Bouaouzan bepleitte voor de rechtbank vrijspraak voor haar cliënt. Volgens mr. Zuur wilde de Spartaan de bal spelen en niet de tegenstander en was er geen opzet in het spel. "Er is hooguit sprake van grove onachtzaamheid. Ik hoop dat we het gerechtshof in Den Haag daarvan kunnen overtuigen", liet Zuur destijds na de uitspraak weten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen