Shevchenko en Oekraïne pakken volle buit

11 juni 2012, 22:42   Bijgewerkt: 11 juni 2012, 23:06

Oekraïne is het EK geweldig begonnen. De ploeg kwam terug van een achterstand en versloeg Zweden met 2-1. Andriy Shevchenko was de grote man. Hij scoorde in korte tijd twee keer met het hoofd, terwijl Zlatan Ibrahimovic daarvoor nog Zweden op voorsprong had gezet.

Het was een kwartier wachten op de eerste kans van de wedstrijd, na een wat voorzichtig begin. Een goede bal van Ibrahimovic bracht de Oekraïense verdediging in de problemen, maar keeper Pyatov kon de bal verwerken. Ibrahimovic speelde een linie naar achteren, zodat Zweden wat meer aan voetballen toe zou moeten komen.

De eerste kans voor het gastland was voor Andriy Shevchenko. Hij moest uit een moeilijke hoek inschieten en mikte naast. Ook had hij de bal kunnen afleggen, maar de spits koos voor eigen succes. Tien minuten voor rust werd het echt leuk. Eerst was Oekraïne dicht bij een goal, waarna Ibrahimovic de grootste kans van de eerste helft kreeg. Na een prima pass van Elm mocht de sterspeler vrij inkoppen, maar hij raakte de paal. Ook Konoplyanka kon op slag van rust zijn ploeg op voorsprong zetten, maar hij schoot hoog over.

Met nog een half uur op de klok leek Oekraïne helemaal wakker te zijn. Via een rake kopbal uit een corner liet Shevchenko zelfs zijn tweede goal aantekenen. Binnen een paar minuten zette de thuisploeg de wedstrijd op zijn kop. Zweden leek van slag en kwam er nauwelijks uit. Tot een kwartier van tijd liet de ploeg niets zien, maar toen Ibrahimovic een vernietigende knal door Pyatov gestopt zag worden, leken de Zweden er wat meer in te gaan geloven. Zeker met de komst van invaller Wilhelmsson ontstond er wat meer gevaar.

Door de overwinning staat Oekraïne eerste in groep D, na het gelijkspel van Frankrijk en Engeland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen