UEFA schorst dopingzondaars FK Rabotnicki

20 augustus 2012, 19:19

Milovan Petrovic en Dino Najdoski mogen één jaar niet voetballen. De UEFA heeft de twee spelers van het Macedonische FK Rabotnicki maandag geschorst vanwege dopinggebruik. Het duo deed in augustus 2011 een positieve plas na de Europa League-voorrondewedstrijd tegen Lazio.

Petrovic en Najdoski waren in afwachting van de definitieve uitslag al 45 dagen geschorst. Dit gaat van de opgelegde straf af. Darko Velcevski en Mihajlo Ivanovski, lid van de medische staf van Rabotnicki, moeten respectievelijk drie en twee jaar brommen voor hun betrokkenheid bij deze zaak.

Het gaat om een nationale en Europese schorsing voor het viertal, maar de UEFA heeft de FIFA inmiddels gevraagd om de straf mondiaal te maken. Rabotnicki kreeg een boete van 30.000 euro opgelegd en wordt bovendien voorwaardelijk voor één seizoen uitgesloten van Europees voetbal, met een proeftijd van vier jaar.

De betrokkenen hebben drie dagen de tijd om in beroep te gaan. Overigens leek de doping weinig te helpen. De bewuste wedstrijd tegen Lazio ging met 6-0 verloren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen