Knipoog-Kroaat moet ton betalen voor biertje

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 september 2012 – Domagoj Vida heeft zwaar moeten boeten voor het opentrekken van een blikje bier. De Kroatische international van Dinamo Zagreb haalde de alcoholische versnapering tot woede van zijn coach Ante Cacic tevoorschijn in de spelersbus.

Verdediger Vida (23) kreeg maandag een scheldkanonnade te verwerken toen hij een slok nam en werd vervolgens zelfs uit de bus gezet.  Een dag later kwam daar nog eens een boete van 100.000 euro overheen. Vida was met Dinamo onderweg naar Vrsar waar dinsdagavond een bekerwedstrijd op het programma staat.

De Kroatische topclub strooide al eerder kwistig met boetes. Vorige maand moest de Braziliaan Sammir 270.000 euro overmaken, nadat bekend was geworden dat hij aan de vooravond van de Champions League-wedstrijd tegen Sheriff Tiraspol tot in de ochtenduren feestte in een nachtclub.

Vida is in Nederland vooral bekend door zijn optreden tegen Olympique Lyon in 2011. Het pouleduel in de Champions League ging met 1-7 verloren, waardoor Ajax op basis van het doelsaldo de knock-outfase misliep. Geruchten dat het duel was verkocht, werden kracht bijgezet door beelden van een knipogende Vida na het vijfde doelpunt van Lyon.

Reacties

WK 2022

gerelateerd