Steppe over Heerenveen: "Niet alles verloopt eerlijk"

22 november 2012 – Nog maximaal een half jaar, dan zit het avontuur van Kenny Steppe bij SC Heerenveen er op. Een mislukt avontuur, geeft de doelman volmondig toe. Hij speelde slechts veertien wedstrijden in het eerste en legt de schuld daarvan bij de clubleiding.

"Ik kreeg ook dit seizoen geen kans", zegt de 24-jarige Steppe in Het Nieuwsblad. "Het ligt zeker niet aan de trainer, want ik kom goed overeen met Marco Van Basten. De oorzaak ligt bij het bestuur, dat er een andere visie op nahoudt. Normaal heeft het bestuur geen inspraak in de opstelling, maar in Heerenveen lijkt dat wél het geval. Maar daar ga ik niet dieper op in. Ik hou het erop dat niet alles eerlijk verlopen is."

"Eigenlijk zit ik al vier jaar in hetzelfde schuitje. Ook onder Sollied en Jans viel ik naast de ploeg. Een paar keer kreeg ik mijn kans, maar dat duurde nooit lang. Door de ondermaatse prestaties van de ploeg was het ook nooit een pretje om in doel te staan. Het was vaak een ondankbare taak", zegt de Belgische keeper, die momenteel derde keus is achter Kristoffer Nordfeldt en zijn landgenoot Brian Vandenbussche.

Steppe, in 2008 overgekomen van Beerschot, hoopt op een nieuwe club. "De kans dat ik vertrek, is groot. Ik ben einde contract en betwijfel of Heerenveen me een nieuw voorstel zal doen. Ik wil ook niet langer op de bank zitten. Ik ben bereid om een stapje terug te zetten, als ik maar kan spelen. Vorige zomer hadden enkele ploegen interesse, maar het bestuur van Heerenveen heeft toen te traag gehandeld. Ze wilden vreemd genoeg niet meewerken aan een transfer. Terug naar België? Dat is zeker een optie, het zou handig én leuk zijn om weer dichtbij familie en vrienden te zijn."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd