Bayern weer stap dichter bij Bundesliga-titel

3 maart 2013, 17:27   Bijgewerkt: 3 maart 2013, 17:35

Bayern München is zondag weer een stap dichter bij de Duitse titel gekomen. De ongenaakbare koploper van de Bundesliga boekte een sobere zege bij TSG Hoffenheim: 0-1. Mario Gomez, die weer eens in de basis mocht beginnen, maakte in de 38e minuut het enige doelpunt. Arjen Robben, woensdag nog de gevierde man met het winnende doelpunt in de bekerwedstrijd tegen Borussia Dortmund, ontbrak bij Bayern omdat hij wat last had van een kuitspier.

Trainer Jupp Heynckes hield niet alleen Robben uit voorzorg aan de kant. Hij kon het zich ook permitteren om doelman Manuel Neuer, Toni Kroos en Mario Mandzukic wat rust te geven. De Rekordmeister kwam bij Hoffenheim nauwelijks in de problemen, maar stuitte in aanvallend opzicht steeds op de uitblinkende doelman Heurelho Gomes (ex-PSV). Bastian Schweinsteiger had bovendien pech met vrije trappen die op de lat en paal belandden. Dankzij het doelpunt van Gomez blijft Bayern in 2013 nog steeds zonder puntenverlies.

Na 24 wedstrijden heeft Bayern München 17 punten voorsprong op naaste belager Borussia Dortmund. De Duitse titelverdediger won zaterdag al met 3-1 van Hannover 96. Met nog tien duels te gaan, kan Bayern het puntenrecord verbeteren dan Dortmund vorig seizoen neerzette (81).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen