Schöne: "Gaan naar Eindhoven om te winnen"

7 april 2013, 19:59   Bijgewerkt: 7 april 2013, 21:58

Nu de wedstrijd tegen Heracles Almelo tot een goed einde gebracht is (4-0), kan voor Ajax eindelijk het vizier helemaal op de kraker tegen PSV. In Eindhoven kan volgende week een grote stap richting de titel gezet worden, weet ook Lasse Schöne.

Ajax gaat de topper in met een voorsprong van drie punten op de ploeg uit Eindhoven en zou daardoor ook genoegen kunnen nemen met een punt. Maar dat zal zeker niet het uitgangspunt zijn, zegt Schöne tegenover FCUpdate.nl. “Op een gelijkspel spelen doen we niet. We gaan naar Eindhoven om te winnen, niet om af te wachten.”

De Deen kan niet wachten tot het zondagmiddag 16.30 uur, het tijdstip van de aftrap in het Philips Stadion, is. “Het wordt leuk”, kijkt hij enthousiast vooruit op het duel. “Deze week waren we nog alleen met de wedstrijd tegen Heracles bezig, nu kunnen we aan PSV denken. Even deze overwinning vieren en daarna toewerken naar de topper.”

Met een doelpunt en een assist had de 26-jarige Schöne een belangrijk aandeel in de uiteindelijke 4-0 overwinning van Ajax op Heracles. Die uitslag was met name opvallend omdat Ajax bij een 1-0 stand met tien man kwam te staan. “Met tien tegen elf waren we heer en meester”, zag ook Schöne. “Dat zie je wel vaker hè, dat teams soms beter voetballen met tien man. Belangrijk was ook dat de eerste de beste bal na die rode kaart er direct in ging. Natuurlijk is het fijn dat ik met een doelpunt en een assist belangrijk was, maar ik denk dat we vooral als team tevreden mogen zijn.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen