"Verdedigers League One beter dan in Eredivisie"

16 april 2013, 08:10

Na een mislukt avontuur bij Bournemouth, dat uitkomt in de Engelse League One, keerde Frank Demouge afgelopen winter terug in Nederland. En waar hij in Engeland niet uit de verf kwam, heeft hij zich bij Roda JC Kerkrade direct weer laten zien als gevaarlijke en scorende spits. Dat zegt veel over het niveau in de Eredivisie, vindt hij.

In de Eredivisie is het voor Demouge makkelijker voetballen dan in de League One, het derde niveau van het Engelse voetbal. "De verdedigers in de League One zijn over het algemeen beter dan de verdedigers in de eredivisie", zegt hij in De Telegraaf.

Om die reden betwijfelt Demouge of Oranje, in defensief opzicht, klaar is voor het WK van volgend jaar in Brazilië. "Ik speelde onlangs tegen Stefan de Vrij. Hij is wel gegroeid ten opzichte van de periode dat ik tegen hem stond in mijn tijd bij FC Utrecht, maar deze jongens moeten zich volgende zomer tijdens het WK staande zien te houden tegen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Dat is andere koek. Tijdens het laatste EK werd Gregory van der Wiel bijvoorbeeld zoek gespeeld door Ronaldo. Jongens als Thiago Silva en Pepe hebben wij niet in huis. Laten we hopen dat onze jonge verdedigers nog de nodige stappen maken voordat ze naar Brazilië gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen