Sevilla laat weinig heel van Middlesbrough

Ger
10 mei 2006, 22:38

In Eindhoven heeft Sevilla zich tot winnaar gekroond van de UEFA Cup. De Spaanse ploeg zette in de finale Middlesbrough met duidelijke cijfers aan de kant. Vooral in de tweede helft toonde Sevilla zich uiterst efficiënt: 4-0.

Voor beide ploegen was het bereiken van de eindstrijd in Eindhoven al een prestatie op zich. Middlesbrough leek uitgeschakeld nadat het in de halve finale bij Steaua Boekarest met 1-0 had verloren en in de return met 0-2 achter kwam. Door onder meer een treffer van Maccarone in de laatste minuut wist de Engelse ploeg miraculeus te ontsnappen (4-2). Sevilla had in de andere halve finale veel moeite om Schalke 04 eronder te krijgen. Nadat in de officiële speeltijd geen doelpunt was gevallen, sloegen de Spanjaarden pas in de verlenging toe (1-0).

In een volgepakt PSV-stadion was Sevilla in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg. De equipe van trainer Juan Ramos produceerde enkele fraaie aanvallen en bleek vooral in de omschakeling meer geslepen dan Middlesbrough. Na enkele waarschuwingen te hebben uitgedeeld, kwamen de Spanjaarden in de 26e minuut verdiend op voorsprong. Een voorzet van Alves bereikte de slecht gedekte Fabiano, die zijn kopbal via de paal binnen zag vallen.

De wijzinging sorteerde in de tweede helft niet direct het gewenste effect. Sterker nog, Sevilla kreeg onmiddellijk twee mogelijkheden om de score te verdubbelen. Eerst kwam invaller Kanouté net te kort om een hoge voorzet doeltreffend af te ronden. Niet veel later krulde Fabriano de bal rakelings langs de paal. Middlesbrough leek plots wakker geschud en had via Viduka de 1-1 moeten scoren. Vrij voor het doel schoot de Australiër echter op doelman Palop.

Met zijn tweede wissel - Yakubu voor Queudrue - probeerde McClaren de druk op Sevilla verder op te voeren. Die opzet slaagde. Sevilla moest in de verdediging en in de 76e minuut claimde Middlesbrough een penalty nadat Viduka in het strafschopgebied naar de grond was gewerkt. De Duitse scheidsrechter Fandel weigerde echter om de bal op de elfmeterstip te leggen.

Slechts twee minuten later kregen de Engelsen de knock-out toegediend. Uit een scherpe counter scoorde Sevilla de 2-0 via Maresca. Het aangeslagen Middlesbrough, dat zich in eerdere duels een ontsnappingsartiest had getoond, kon de achterstand deze keer niet meer ongedaan maken.

In de 84e minuut nam Maresca het laatste sprankje Engelse hoop weg door zijn tweede goal van de avond te scoren. Een minuut voor tijd strooide Kanouté nog eens extra zout in de Engelse wonden. Hij zette de 4-0 eindstand op het bord. Hoewel op de overwinning van Sevilla niets viel af te dingen, was de uiteindelijke uitslag geflatteerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen