Cardiff klopt ManCity, omstreden penalty helpt Spurs

25 augustus 2013, 18:56   Bijgewerkt: 25 augustus 2013, 23:19

Cardiff City heeft voor een daverende verrassing gezorgd in de Premier League. De promovendus uit Wales klopte titelkandidaat Manchester City zondag, in de tweede speelronde, met 3-2 in het eigen Cardiff City Stadium. Tottenham Hotspur won ondertussen op White Hart Lane met 1-0 van Swansea City.

Manchester City gaf deze zomer nog maar eens honderd miljoen euro uit op de transfermarkt, voor de komst van Fernandinho, Jesus Navas, Alvaro Negredo en Stevan Jovetic, van wie laatstgenoemde wel absent was vanwege een blessure. De gerenoveerde ploeg van coach Manuel Pellegrini kon voor de pauze echter weinig indruk maken in Wales, waardoor het na 45 minuten nog 0-0 stond.

Zeven minuten na de doelwissel kwam het tegenvallende Manchester City dan toch op voorsprong. Edin Dzeko scoorde met een van richting veranderde afstandsknal, na een prachtig hakje van Sergio Agüero (0-1). Cardiff City leek geknakt, maar de thuisclub zette de wedstrijd in het laatste half uur volledig op zijn kop.

Een actie van Bo-Kyung Kim op de rechterflank leidde na een uur de gelijkmaker in. Joe Hart kon in eerste instantie nog redding brengen op het schot van Fraizer Campbell, maar in de rebound schoot Aron Gunnarsson alsnog raak. Daarna trok Manchester City het initiatief naar zich toe, maar door twee doelpunten van Campbell, beide uit een corner, keerden The Citizens met een fikse kater huiswaarts. Negredo bracht in de extra tijd nog wel de spanning terug, maar de 3-2 kwam te laat ondanks dat scheidsrechter Lee Probert maar liefst zes minuten blessuretijd bijtelde.

Tottenham Hotspur zegevierde, net als vorige week tegen Crystal Palace, met 1-0. Deze keer was Swansea City het slachtoffer van The Spurs en evenals tegen de promovendus viel het enige doelpunt uit een strafschop. Dat was een omstreden penalty, aangezien Jonjo Shelvey na rust in een duel met Andros Townsend weinig verkeerd leek te doen. Roberto Soldado benutte het buitenkansje.

Terecht was de zege van Tottenham wel, aangezien het over de volle negentig minuten het betere van het spel had. Michel Vorm, die evenals Jonathan De Guzman een basisplaats had bij Swansea, hield zijn team echter lang in de wedstrijd. Bovendien hadden de Londenaren voor de pauze wél recht op een strafschop. Na een duel tussen eveneens Shelvey en Townsend legde de scheidsrechter de bal echter buiten het strafschopgebied, terwijl de overtreding er duidelijk binnen was.

Tottenham heeft na twee speeldagen zes punten en gaat daarmee aan kop, samen met Liverpool en Chelsea. Manchester City staat met drie punten in de subtop. Het opende afgelopen maandag met een afgetekende overwinning op Newcastle United (4-0). Swansea City wacht nog op zijn eerste punt en staat derhalve onderaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen