'Koller volgt Hitzfeld op als Zwitserse bondscoach'

22 oktober 2013, 21:29

De 64-jarige Ottmar Hitzfeld sprak de afgelopen week van 'de moeilijkste beslissing uit zijn loopbaan', toen hij besloot om na het WK van volgend jaar in Brazilië met pensioen te gaan en dus te stoppen als bondscoach van Zwitserland. Een halve week later heeft de Zwitserse voetbalbond een opvolger gevonden: Marcel Koller.

Koller werd al genoemd als een belangrijke kandidaat om Hitzfeld na het WK op te volgen bij Zwitserland. Koller zou meerdere aanbiedingen in beraad hebben genomen, zoals het bondscoachschap van Oostenrijk en een functie als hoofdtrainer van 1. FC Nürnberg, waar Gertjan Verbeek reeds tekende, omdat de Duitse club niet wou wachten op Koller.

Hoewel de aanstelling van Koller nog niet helemaal in kannen en kruiken is, lijkt het een kwestie van tijd te zijn voordat de Zwitserse voetbalbond officieel melding kan maken van het feit dat Koller bondscoach van Zwitserland zal zijn tot na het EK in 2016. Peter Stadelmann, de manager van het Zwitserse nationale elftal, beaamt dit: “Marcel heeft ons zijn ideeën verteld en wij als bond hebben onze mogelijkheden geschetst. We liggen niet te ver uit elkaar.”, aldus Stadelmann volgens Voetbal International.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen