'Man of the match' Thomas beleeft prachtdebuut

31 oktober 2013, 12:11

PEC Zwolle won woensdag gemakkelijk van tweedeklasser Wilhelmina '08. In de eerste helft wist het al snel uit te lopen naar een marge van vier. In de tweede helft deden de Zwollenaren het rustig aan, waardoor het bij 4-0 zou blijven. De Nieuw-Zeelander Ryan Thomas (18) beleefde zijn debuut bij de thuisploeg. Thomas werd meteen uitgeroepen tot man van de wedstrijd en kijkt terug op een uitstekende eerste wedstrijd in het shirt van PEC.

De wedstrijd tegen Wilhelmina '08 zorgde voor veel voldoening bij Thomas, die al snel wist te scoren voor zijn ploeg: “Ik ben behoorlijk blij. Het was een prima wedstrijd. Het was mijn eerste wedstrijd, waarin ik kon wennen aan het niveau en kon meemaken hoe iedereen hier speelt. Het was een goede ervaring, dit debuut”, aldus het Nieuw-Zeelandse talent.

Dat Thomas meteen werd uitgeroepen toch 'man of the match', deed hem goed: “Het was een zeer vermakelijke wedstrijd, ik had het uitstekend naar mijn zin. Het was een zeer goede ervaring om met deze jongens te voetballen”, zo stelt Thomas tegenover PEC Zwolle TV. De jongeling zegt op zijn plek te zijn in Zwolle: “De mensen van de club zijn zeer aardig en proberen mij zo goed mogelijk te helpen.”

De jongeling zag dat zijn ploeg het verschil maakte in de eerste helft: “De eerste helft was zeer goed. We speelden aardig, lieten de bal gaan en maakten goede doelpunten. In de tweede helft haalden we de voet van het gaspedaal en werden we wat slordig. Maar dit zal ons niet gebeuren tegen PSV”, weet de achttienjarige middenvelder.

Ron Jans, de oefenmeester van De Blauwvingers, was zeer verheugd met de prestatie van zijn pupil: “Volgens mij was er maar één kandidaat om man of the match te worden, en dat was Ryan Thomas. Hij heeft uitstekend gespeeld. Hij maakte een doelpunt en leverde een assist. Hij ziet het voetbal heel goed en dat heeft hij vandaag laten zien”, aldus Jans, die Furdjel Narsingh overigens zag terugkeren na lang blessureleed.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen