Kwakman bezorgt NAC drie mooie punten tegen PSV

10 november 2013, 16:29   Bijgewerkt: 10 november 2013, 16:39

Kees Kwakman heeft zich zondagmiddag tot matchwinner gekroond tegen PSV. De centrale verdediger van NAC Breda was er persoonlijk verantwoordelijk voor dat zijn werkgever een 2-1 zege boekte. Twee keer was de mandekker uit een standaardsituatie trefzeker.

Het begin van de wedstrijd was redelijk open. Zowel NAC Breda als PSV ging in de eerste minuten op de aanval, waardoor het een leuk duel leek te gaan worden. De openingsfase was echter geen terechte afspiegeling van het restant van het eerste bedrijf. Veelal hadden de Eindhovenaren het balbezit, maar was NAC zeker niet kansloos. Zo kreeg Kwakman een goede kopkans. De centrale verdediger mikte het leder net naast het doel van PSV. Przemyslaw Tyton bracht even later redding op een schot van Jeffrey Sarpong.

De tweede helft begon eveneens aantrekkelijk. Ditmaal hielden beide ploegen het wel vol om de volledige helft het publiek te boeien. Aan de kant van PSV zorgde Depay voor gevaar. Met zijn schijnbewegingen en schoten creëerde de vleugelaanvaller diverse malen ruimte voor zichzelf of ploeggenoten. Een doelpunt leverde het niet op. NAC bleef daardoor in leven en zette steeds meer druk naar voren. Dat leidde tot de gelijkmaker.

Kees Kwakman tikte uit een corner van dichtbij de 1-1 binnen. Het was de zoveelste{image[292138][right-half][]} spelhervatting waaruit NAC gevaarlijk werd. Even daarvoor had Poepon net over het doel gekopt. Bij de goal van Kwakman vlogen twee PSV-spelers onder de bal door, waardoor het eenvoudig intikken was voor de mandekker. Het bleek een waarschuwing van de verdediger. Tien minuten voor tijd scoorde hij wederom uit een standaardsituatie; ditmaal een vrije trap. Met een halve volley verschalkte Kwakman de doelman PSV. Daarna golfde het spel op en neer, maar kon zowel PSV als NAC geen doelpunt meer forceren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen