Beter Feyenoord krijgt AZ niet op de knieën

10 november 2013, 18:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ is er niet in geslaagd om de koppositie in de Eredivisie te heroveren. De ploeg uit Alkmaar moest in de Kuip winnen van Feyenoord om Vitesse weer van de eerste plaats te stoten, maar kwam niet verder dan een gelijkspel. Over dat resultaat mag de ploeg van coach Dick Advocaat niet mopperen, want het was in Rotterdam de onderliggende partij. Omdat het fellere Feyenoord echter 'slechts' twee keer scoorde en AZ wél uiterst zorgvuldig met zijn kansen omging, werd het 2-2.

Efficiëntie. Dat was het grote- of enige- verschil tussen Feyenoord en AZ. Wie naar het veldspel op zich keek, zag een beter Feyenoord. Maar het doel van het spelletje is nu eenmaal niet om de bal naar een voetballer in hetzelfde kleur shirt te spelen, maar om te scoren. En omdat beide teams dat even vaak deden, pakte AZ een punt.

De benutte penalty bracht AZ weer langszij, want in de eerste minuten na rust had Feyenoord de aanvankelijke 0-1 achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Mitchell te Vrede, de vervanger van de geschorste Graziano Pellè, maakte de eerste Feyenoord-goal. Hij tikte van dichtbij binnen, nadat AZ-keeper Esteban een kopbal van Stefan de Vrij niet goed kon verwerken. Enkele minuten later was Esteban volkomen kansloos op een kopbal van Lex Immers, die aan het eind stond van een prachtige aanval via onder meer Ruben Schaken en rechterverdediger Janmaat.

De 2-1 voorsprong voor Feyenoord na dik vijftig minuten was dan ook volledig verdiend te noemen, maar de benutte strafschop van Johannsson temde de Rotterdammers weer. Het bleek voor AZ genoeg voor een punt. Want hoewel Feyenoord nog alles op alles zette om de zege uit het vuur te slepen, bleven doelpunten in het laatste half uur van de boeiende wedstrijd uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen