Blunder leidt belangrijke zege Arsenal in, Fer redt eer

23 november 2013, 18:07   Bijgewerkt: 23 november 2013, 21:32

Koploper Arsenal heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan in de Engelse Premier League. De Londenaren wonnen in het eigen Emirates Stadium de topper tegen nummer drie Southampton met 2-0. Liverpool, de nummer twee van de ranglijst, morste eerder op de dag nog punten in de derby tegen Everton (3-3). Leroy Fer was trefzeker voor Norwich City, desondanks verloor zijn team met 2-1 bij Newcastle United.

Vanwege de verkeersdrukte begon de kraker tussen Arsenal en het verrassend goed draaiende Southampton met een kwartier vertraging, maar dat weerhield de thuisclub niet van een flitsende start. In de eerste achttien minuten waren The Gunners al twee keer dicht bij een voorsprong, maar fraaie inzetten van Jack Wilshere en Aaron Ramsey troffen de paal.

In de 22ste minuut was het alsnog raak, dankzij een afgrijselijke blunder van Southampton-keeper Artur Boruc. De Pool had alle tijd om een uittrap te nemen, maar treuzelde zo lang, dat Olivier Giroud hem de bal ontfutselde en scoorde. Die flater schudde de bezoekers, met Jos Hooiveld voor het eerst dit seizoen in de basis, wakker. Ze kwamen beter in de wedstrijd, maar aan de andere kant hield Boruc' landgenoot Wojciech Szczesny het doel schoon.

Vijf minuten voor tijd werd het zelfs nog 2-0 voor Arsenal. Giroud maakte aan alle spanning een einde door een strafschop te benutten, toegekend nadat Jose Miguel Fonte Per Mertesacker vasthield bij een hoekschop. Hoewel Southampton zich dus aardig terug knokte in de wedstrijd, was de overwinning van Arsenal op basis van de volle negentig minuten dik verdiend te noemen.

Arsenal heeft nu, na twaalf speeldagen, 28 punten. Liverpool heeft 24 punten en staat daarmee tweede, met twee punten voorsprong op nummer drie Southampton. Chelsea kan later op de avond op gelijke hoogte komen met Liverpool. Daarvoor moeten The Blues winnen op bezoek bij stadgenoot West Ham United.

Op aangeven van Nathan Redmond maakte Leroy Fer tien minuten voor tijd in het uitduel met Newcastle United zijn tweede doelpunt in de Premier League. Daarmee kon de Nederlandse middenvelder The Canaries, bij wie Ricky van Wolfswinkel opnieuw ontbrak vanwege een blessure, echter niet aan drie punten helpen (2-1). Loic Remy en Yoan Gouffran hadden Newcastle, met Tim Krul onder de lat en Vurnon Anita als invaller, bij rust al een 2-0 voorsprong bezorgd.

Coach Martin Jol, zijn nieuwe assistent René Meulensteen en keeper Maarten Stekelenburg gingen met Fulham voor de vierde keer op rij onderuit. Op Craven Cottage zegevierde Swansea City, met Michel Vorm en Jonathan de Guzman in de basis en Dwight Tiendalli op de bank, met 1-2. Jonjo Shelvey maakte tien minuten voor tijd het verschil. Ex-Roda JC-speler Roland Lamah gaf de assist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen