Booy gebruikt plan Adriaanse: "Overrompelingstactiek"

8 december 2013, 21:00

Go Ahead Eagles was zondag in de IJsselderby overtuigend te sterk voor PEC Zwolle: 4-1. "De overrompelingstactiek", omschreef Foeke Booy, coach van de Deventerse ploeg, na afloop tegenover de NOS het geheim. Deze tactiek had hij in de jaren '80 als speler geleerd van trainer Co Adriaanse, toen beide samenwerkten bij uitgerekend PEC Zwolle.

"Ik ben dat plannetje nooit vergeten, het is altijd blijven hangen. Mooi dat het is gelukt", aldus Booy. "PEC Zwolle heeft een goed voetballende ploeg. Dan is er vol in gaan, zeker in een derby, het juiste ingrediënt om toe te passen. En het puzzeltje is goed in elkaar gevallen, want voor ze het wisten bij PEC Zwolle, stonden ze al met 2-0 achter."

Booy maakte zijn spelers dan ook een compliment. "Je kan nog zoveel bedenken, je spelers moeten er wel in geloven. Dat deden ze ook en het werkte", vervolgde de oefenmeester. "Het was echt genieten. Vaak krijgen we in de fase van de 45ste tot de 65ste minuut makkelijk goals tegen, maar daarop hebben we nu fantastisch gereageerd. We hielden PEC Zwolle continu onder druk en zijn uitgelopen tot 4-0. In de eindfase liepen we wel iets meer achteruit, want ons spel kostte veel energie. Het zij zo. We hebben in elk geval dik verdiend gewonnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen