Zwangere Koster ontbreekt bij Ajax en Oranje

Ger
22 januari 2014, 09:21

Daphne Koster is de komende maanden niet beschikbaar voor Ajax en Oranje. De 32-jarige aanvoerster last een tijdelijke pauze in vanwege haar zwangerschap. Ze is eind juli, begin augustus uitgerekend.

"Ik ben nu ruim twaalf weken in verwachting van ons eerste kindje. Mede daarom heb ik besloten om per direct te stoppen met wedstrijden spelen voor Ajax en Nederlands elftal. Al zie ik het wel als een tijdelijke break", schrijft Koster in haar column voor De Telegraaf. "Gisteravond heb ik het nieuws kunnen delen met mijn teamgenoten bij Ajax. De speelsters waren verrast, maar ook direct blij voor me."

"In december heb ik nog wedstrijden gespeeld, terwijl ik wist dat ik al zwanger was. Dat was best een vreemde gewaarwording voor me. Aan de andere kant liep ik in die maand één van mijn beste conditietesten. De risico's om nu wedstrijden te blijven spelen, vind ik echter te groot. Daarom heb ik besloten om tijdelijk te stoppen. Ik blijf wel met de spelersgroep van Ajax meetrainen. Mijn rol wordt iets anders, maar ik blijf wel dicht bij het team staan. De bedoeling is dat ik volgend seizoen weer mijn opwachting maak in officiële duels."

De afwezigheid van Koster is een nieuwe sportieve aderlating voor Ajax. Eerder deze maand vertrok sterkhouder Anouk Hoogendijk naar Arsenal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen