Marseille en Lille winnen daags voor kraker

8 februari 2014, 21:56   Bijgewerkt: 8 februari 2014, 22:21

Alle Franse ogen zijn dit weekend gericht op de Ligue 1-topper tussen AS Monaco en Paris Saint Germain, die zondag op het menu staat. Voorafgaand aan deze competitiekraker hebben Olympique Marseille en Lille OSC goede zaken gedaan. Marseille won in eigen huis ruim (3-0) van SC Bastia, terwijl Lille zich met minimale cijfers (1-0) ontdeed van FC Sochaux.

De Ligue 1 bevindt zich momenteel in een cruciale fase. Voor een aantal clubs is het aanhaken of afhaken. Dit geldt voor nummer vier Saint-Etienne, dat eerder dit weekend doelpuntloos gelijkspeelde tegen Toulouse, maar ook voor Lille en Marseille, die respectievelijk derde en vijfde staan na zaterdagavond.

Lille had aan Divock Origi te danken dat het met drie punten van het veld stapte in het Stade Pierre-Mauroy. Na drie minuten kroonde de spits zich tot matchwinner. Bij Marseille was Dimitri Payet de grote man. Na 25 minuten spelen had de aanvaller al twee doelputen achter zijn naam staan. Nadat Gianneli Imbula de lat raakte, zorgde André-Pierre Gignac voor het slotakkoord: 3-0.

Lille bezet de derde plaats in de Ligue 1, met vier punten achterstand op AS Monaco. Marseille volgt op vijf punten van de ploeg uit Rijssel, twee punten achter nummer vier St.-Etienne. Stade de Reims, dat met 1-2 won bij Guingamp, staat keurig zesde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen