Torino poeslief voor Juventus in stadsderby

23 februari 2014, 20:26   Bijgewerkt: 23 februari 2014, 21:19

Juventus heeft zondag zonder problemen de winst in de Derby della Mole naar zich toe getrokken. De formatie van coach Antonio Conte zegevierde voor eigen publiek slechts met 1-0 over Torino, maar meer was ook niet nodig aangezien de stadgenoot geen enkele vorm van tegengas gaf.

Carlos Tevez was het goudhaantje van Juventus. De Argentijnse spits trof in de dertigste minuut, op aangeven van Kwadwo Asamoah, doel met een uithaal vanaf de rand van de 'zestien'. Het was Tevez' veertiende treffer van het seizoen, waarmee hij nu op gelijke hoogte staat met Serie A-topscorer Giuseppe Rossi. De concurrent van Fiorentina zit nog zeker twee maanden in de lappenmand met een knieblessure.

Juventus overtuigde niet tegen Torino, maar dat hoefde ook niet. De bezoekers leken zich bij voorbaat al te hebben neergelegd bij een nederlaag tegen de grote broer. Opmerkelijk genoeg leek dat voor de winterstop ook al het geval. Ook toen won Juventus met 1-0, zonder dat Torino een offensief inzette voor de gelijkmaker. Destijds zat aan het beslissende doelpunt overigens een luchtje van buitenspel, dat was vanavond geenszins het geval.

Door de overwinning vergroot koploper Juventus de voorsprong op nummer twee AS Roma tot negen punten. De Romeinen, die zaterdag met dezelfde cijfers te sterk waren voor Bologna, hebben nog wel een inhaalwedstrijd tegen Parma tegoed. Dat duel werd begin deze maand gestaakt vanwege zware regenval.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen