Heerenveen in eigen huis eenvoudig langs Zwolle

8 maart 2014, 21:53   Bijgewerkt: 8 maart 2014, 23:05

SC Heerenveen heeft vanavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om een plek in de play-offs. In het Abe Lenstra Station werd directe concurrent PEC Zwolle met 3-0 opzij gezet. De doelpunten werden keurig verdeeld over de Friese aanvalslinie: Bilal Basacikoglu, Rajiv van la Parra en Alfred Finnbogason troffen doel.

Finnbogason maakte zijn 47e doelpunt in dienst van Heerenveen en evenaarde daarmee het clubtopscorersrecord dat op naam staat van Gerald Sibon. In zijn 55e Eredivisie wedstrijd voor de Friezen gooide Finnbogason het duel een kwartier voor tijd in het slot. De IJslandse spits werd op randje buitenspel weggestuurd, sleepte de bal langs de doelman en had geen moeite om het lege doel te vinden.

Heerenveen zat niet in de wedstrijd maar was via de eerste goede aanval wel direct trefzeker. Op aangeven van Finnbogason was het Basacikoglu die tien minuten voor rust de ban brak voor de thuisploeg. De vleugelaanvaller bleef oog in oog met Kevin Begois, die de zieke Diederik Boer verving in het doel bij Zwolle, uiterst kalm en schoof de bal beheerst in het doel.

De thuisploeg hield Zwolle onder druk en kreeg in de zeventigste minuut loon naar werken. Na een wippertje van Joey van den Berg verdubbelde Van la Parra met een geweldig doelpunt de Friese voorsprong. Met een verdekt schot krulde hij de bal langs de kansloze Begois in de kruising. Tien minuten pikte ook Finnbogason zijn doelpunt mee en daarmee was de wedstrijd beslist: 3-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen