"Zonder Pellè is Feyenoord beter dan het zelf dacht"

10 maart 2014, 09:06

Willem van Hanegem genoot van het spel van Feyenoord in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (0-2). Coach Ronald Koeman koos in Euroborg voor een ander systeem, mede omdat topscorer Graziano Pellè ontbrak. Dat pakte goed uit en Van Hanegem vindt dat Feyenoord deze lijn door moet trekken.

"Het aanvalsspel was eindelijk veel gevarieerder dan normaal met Pellè. Ik heb dat al heel vaak gezegd, Pellè is bij Feyenoord veel te belangrijk gemaakt. Daardoor heeft de rest het geloof in zichzelf deels verloren en was Feyenoord een te eenvoudig te verdedigen ploeg", zegt de oud-middenvelder in zijn column in AD Sportwereld. "Alle ballen op Pellè, ik werd er gek van en de meeste spelers ook. Toen ik hoorde uit de spelersgroep dat onze vriend uit Italië ook in de kleedkamer onaangename trekjes begon te vertonen, wachtte ik op een signaal van de Feyenoordleiding. Nou dat kwam er, al vond ik het een beetje aan de late kant. Bovendien, de KNVB verdubbelde de clubschorsing een dag later, het gebaar had dus praktisch gezien weinig nut. Maar goed, laten we tevreden zijn met hoe het nu gaat. Zonder Pellè is Feyenoord beter dan het zelf dacht, dat is winst."

Pellè kreeg vorige week van Feyenoord een disciplinaire schorsing van twee duels opgelegd en moest zijn aanvoerdersband inleveren. Even later schorste de KNVB de spits voor vier wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen