Hattrick Berardi bij knotsgek duel in Florence

6 mei 2014, 21:02   Bijgewerkt: 6 mei 2014, 21:16

In de Serie A heeft US Sassuolo Calcio in de strijd tegen degradatie drie heel belangrijke punten gepakt. De formatie van coach Eusebio Di Francesco zegevierde dinsdag, in een spectaculaire wedstrijd, verrassend over Fiorentina: 3-4. Domenico Berardi, eerder dit seizoen al succesvol tegen AC Milan, was met een hattrick het goudhaantje.

Wedstrijden van Fiorentina staan eigenlijk altijd garant voor spektakel. 2-5, 4-2, 4-3, 3-3, 3-5; zomaar een greep uit de resultaten van La Viola dit seizoen. Ook tegen Sassuolo koos de equipe van coach Vincenzo Montella vol de aanval, waardoor het achterin veel ruimte weggaf. Daarvan wist Sassuolo voor rust maar liefst drie keer te profiteren en telkens was Domenico Berardi de doelpuntenmaker.

De talentvolle aanvaller, die begin dit jaar met vier doelpunten AC Milan het laatste zetje gaf om Massimiliano Allegri plaats te laten maken voor Clarence Seedorf, opende in de 23ste minuut de score uit een strafschop, toegekend na een handsbal van Borja Valero. Tien minuten later verdubbelde de 19-jarige Italiaan de marge uit een tegenaanval, na een schitterende pass van Nicola Sansone. Drie minuten voor rust, vlak nadat Simone Zaza met een vlammend schot de paal had geraakt, voltooide Berardi zijn hattrick. Dit maal strafte hij geblunder van verdediger Gonzalo Rodriguez af.

Elf minuten na rust kwam Fiorentina door een rake penalty van Rodriguez terug tot 1-3, maar acht minuten later was het verschil dankzij Sansone weer drie goals. Invaller Giuseppe Rossi (na een mooie combinatie met Borja Valero) en Juan Cuadrado (een fraaie lob na een dito pass van David Pizarro van achteruit) zorgden nog wel voor een spannende slotfase. Eerstgenoemde kende daarmee, persoonlijk, een succesvolle Serie A-rentree na vier maanden blessureleed.

Fiorentina maakte in het resterende kwartier vol jacht op de 4-4. Die bleef echter uit, al scheelde het niet veel. Doelman Gianluca Pegolo redde knap op een inzet van Rossi en in blessuretijd werd een goal van Borja Valero afgekeurd vanwege buitenspel. Fiorentina, dat zaterdag ook al de Coppa Italia-finale verloor van Napoli, staat ondanks de nederlaag stevig vierde in de Serie A. Sassuolo komt door de winst onder de rode streep vandaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen