St. Johnstone zorgt met bekerwinst voor primeur

17 mei 2014, 18:08   Bijgewerkt: 17 mei 2014, 18:43

St. Johnstone is dit seizoen een beetje het PEC Zwolle van Schotland. De club uit Perth heeft zaterdagmiddag namelijk de Schotse beker in de wacht weten te slepen, wat het grootste succes in de historie van de club is. In de eindstrijd versloeg het Dundee United met 2-0, waardoor het niet alleen de eerste beker in de clubgeschiedenis pakte, maar zich ook kwalificeerde voor de Europa League.

Het was een confrontatie tussen de nummers zes (St. Johnstone) en vier (Dundee) van de Schotse Premier League, maar aan de verhoudingen op het veld was dit niet af te lezen. Dundee had weinig in de melk te brokkelen en zag met lede ogen aan dat Steven Anderson en Steve Maclean zorgden voor een 2-0 overwinning en daarmee de knappe bekerwinst.

St. Johnstone, dat in de weg naar de finale had afgerekend met Aberdeen en Raith Rovers, zal opvallend genoeg voor de derde maal op rij Europees voetbal spelen. Vorig geraakte de ploeg tot de tweede voorronde van de Europa League, dit seizoen kwam de ploeg een ronde verder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen