Ghana met goed gevoel WK in door zege op Zuid-Korea

10 juni 2014 – Ghana kende in aanloop naar het WK nog geen voorbereiding om over naar huis te schrijven, maar begint toch met een prima gevoel aan het toernooi aan Brazilië, dat over twee dagen van start gaat. The Black Stars zegevierden met 4-0 tegen Zuid-Korea, dat zodoende gewaarschuwd is voor de tegenstand op het mondiale eindtoernooi.

Ghana met goed gevoel WK in door zege op Zuid-Korea

Jordan Ayew was zonder twijfel de grote man bij de Ghanezen, die hun vorige oefeninterland met 1-0 van Oranje verloren. De aanvaller van FC Sochaux nam drie van de vier treffers voor zijn rekening. Het andere doelpunt, de 2-0, werd aangetekend door Asamoah Gyan.

De oefeninterland tussen Ghana en Zuid-Korea van maandagnacht was voor beide landen de laatste mogelijkheid om zich in wedstrijdvorm voor te bereiden op het WK. Ghana stuit in Brazilië op de Verenigde Staten, Duitsland en Portugal, terwijl de Zuid-Koreanen het opnemen tegen Rusland, Algerije en België.

Morgennacht (donderdag, 1.45 uur) staat de laatste oefeninterland richting het WK op de rol. Ierland en Portugal nemen het dan tegen elkaar op.

Eredivisie

gerelateerd