Del Bosque wil vertrouwen vergroten tegen Duitsland

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

17 november 2014 – Spanje-bondscoach Vicente del Bosque denkt dat het zelfvertrouwen van zijn ploeg een enorme boost krijgt als morgen (dinsdag) in Vigo de oefenwedstrijd tegen wereldkampioen Duitsland wordt gewonnen.

Spanje was de beste op de EK's van 2008 en 2012, en kroonde zich in 2010 tot wereldkampioen. Op het WK van afgelopen zomer was echter de eerste ronde al het eindstation, mede door een 5-1 nederlaag tegen Oranje. In de voorronde van Euro 2016 werd al één keer verloren, uit bij Slowakije. Vrijdag waren de Spanjaarden wel met 3-0 te sterk voor Wit-Rusland.

"In een wedstrijd als deze is er niet veel verschil tussen een oefeninterland en een officieel duel. We zijn twee goede elftallen met een prima verstandhouding", blikt Del Bosque vooruit op de ontmoeting met Duitsland. "De Duitsers hebben zich altijd netjes gedragen tegenover ons. Er is ook een goede relatie met de Duitse bondscoach Joachim Löw, aangezien hij zich altijd correct gedraagt na een nederlaag. Hun gedrag is altijd goed geweest. Ze hebben het juiste karakter voor sportmensen."

"We willen morgen goed spelen en er een show van maken", aldus Del Bosque. "De spelers willen hun hoge niveau vasthouden en het vertrouwen vergroten."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd