Kansen voor Basaçikoglu: "Ik moet mezelf nu bewijzen"

7 januari 2015, 12:30

Het vertrek van Ruben Schaken en de blessure van Elvis Manu geven Bilal Basaçikoglu de gelegenheid om zich te laten gelden op het trainingskamp van Feyenoord in Dubai. De vleugelaanvaller werd afgelopen zomer met hoge verwachtingen overgenomen van sc Heerenveen, maar kon tot op heden nog niet echt aarden in De Kuip. "Ik moet mezelf nu bewijzen."

Het seizoen was nog maar even onderweg, toen Basaçikoglu zijn basisplaats in Rotterdam-Zuid al verloor. Zodoende heeft zijn verblijf bij Feyenoord hem nog niet gebracht wat hij op voorhand hoopte. "Hopelijk wordt 2015 voor mij een beter jaar dan 2014", stelt de jonge flankspeler tegen RTV Rijnmond. "Je moet jezelf bewijzen en dan zie je vanzelf hoe het loopt. Vorig jaar was, ondanks mijn transfer, niet wat ik ervan had verwacht. Elke voetballer wil spelen, dat is heel normaal. Als je als bankzitter het moet doen met invalbeurten, dan ben je daar niet blij mee. Dan moet je hard blijven trainen en de trainer overtuigen dat je erin hoort te staan. Daar ben ik nu hard mee bezig."

Hoewel Basaçikoglu lijkt te kunnen profiteren van het vertrek van Schaken en de kwetsuur van Manu, ziet hij dit zelf anders. "Zo kijk ik er niet naar. Het gaat er om dat ik mij moet bewijzen. Het maakt niet uit hoeveel concurrenten ik heb, ik moet naar mijzelf kijken", aldus de vleugelaanvaller, die Jens Toornstra de laatste tijd op zijn positie ziet spelen. "Dat is een keuze van de trainer. Hij kan vasthouden aan dat systeem, of hij kan voor anderen kiezen, dat is niet aan mij. Als hij denkt dat ik die positie goed kan invullen, dan zal ik vanzelf mijn kans krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen