Van Wolfswinkel en Saint Etienne gaan PSG voorbij

10 januari 2015, 22:11   Bijgewerkt: 11 januari 2015, 11:17

In de Franse Ligue 1 heeft Saint-Etienne de derde plaats overgenomen van Paris Saint Germain. Met Ricky van Wolfswinkel in de basis won de ploeg van coach Christophe Galtier zaterdag met 1-2 bij Stade de Reims en profiteerde zo optimaal van het verlies van Paris SG eerder op de dag bij SC Bastia. De landskampioen verloor op Corsica, ondanks een vroege 0-2 voorsprong, met 4-2. Een handsbal van Gregory van der Wiel, met strafschop tot gevolg, leidde daar de ommekeer in.

Saint Etienne dankte de winst in Reims aan een doelpunt net voor en vlak na de pauze. Yohan Mollo nam in de 44ste minuut de 0-1 voor zijn rekening, drie minuten na de doelwissel tekende Romain Hamouma voor de 0-2. Door een eigen goal van invaller Renaud Cohade werd het in blessuretijd nog even spannend, maar Saint-Etienne gaf de drie punten niet meer uit handen. Dat kwam mede door een rode kaart van Reims-speler Antoine Conte kort na de aansluitingstreffer. Van Wolfswinkel was de enige niet-Fransman in de basis bij de bezoekende club.

Saint-Etienne heeft nu 39 punten, één meer dan Paris SG. Ook nummer twee Olympique Lyon heeft er 39, maar die club krijgt zondag nog visite van Toulouse. Bij winst neemt Lyon de koppositie over van Olympique Marseille, dat vrijdag onderuit ging bij Montpellier.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen