Boze Castaignos: "Het zijn dekkingsfouten, basisdingen"

18 januari 2015, 17:31

Luc Castaignos was duidelijk in zijn analyse na afloop van Feyenoord-FC Twente (3-1). Volgens de spits van de Tukkers maakte de manier waarop beide teams in de Kuip verdedigden, het verschil. De oud-Feyenoorder was erg kritisch op de manier waarop zijn eigen team de doelpunten weg gaf.

"Als je ziet hoe Feyenoord verdedigt en hoe wij het doen...dat maakt het verschil. Ik heb geen woorden voor de manier waarop wij stonden te verdedigen. Zelf kreeg ik voorin geen meter ruimte, maar wij gaven de aanvallers van Feyenoord alle vrijheid", zegt hij tegen onder meer FCUpdate.nl.

Castaignos is 'heel kwaad', zo geeft hij toe. "De tegengoals waren gewoon dekkingsfouten. Je moet met je man meelopen, dat zijn basisdingen. Daar begint het mee, iedereen moet zijn taken uitvoeren." Dat gebeurde volgens Castaignos in de Kuip niet. Dat bleek ook al bij de 1-0, die viel uit een corner nadat Feyenoord een strafschop gemist had. "Immers mocht vrij inschieten, ook een dekkingsfout", baalt Castaignos. "Of het dus aan onze defensie lag? Nee, verdedigen doe je met z'n allen, dat begint voorin. Maar je moet altijd je man volgen."

Door de nederlaag raakt FC Twente verder achterop in de strijd om de bovenste plaatsen. De Tukkers lijken dit seizoen simpelweg tekort te komen ten opzichte van de top in de Eredivisie, maar daar wil Castaignos niets van weten. "We hebben ook een goed team, met jonge spelers. Natuurlijk zijn er in de zomer belangrijke spelers vertrokken, maar nu gaan basisdingen fout. Dat mag niet. Maar we moeten geloof blijven houden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen