Vitesse lijkt plek drie te kunnen vergeten na verlies bij ADO

24 april 2015, 22:04   Bijgewerkt: 24 april 2015, 22:19

De derde plaats in de Eredivisie lijkt niet meer haalbaar voor Vitesse. De ploeg van Peter Bosz verloor vanavond (vrijdag) met 1-0 van ADO Den Haag en lijkt Feyenoord daardoor niet meer te kunnen achterhalen. De zeperd in de Hofstad is voor de Arnhemmers de eerste nederlaag sinds 24 januari. ADO Den Haag is door de driepunter verzekerd van nog een seizoen op het hoogste niveau.

De ploegen gingen rusten met een 0-0 tussenstand, maar het had net zo goed 1-1 kunnen zijn. Beide teams zagen in het eerste bedrijf namelijk een doelpunt afgekeurd worden. Voor ADO kopte Michiel Kramer raak, aan de andere kant kopte Dion Malone de bal in eigen doel, maar hij werd gehinderd door de buitenspel staande Denys Oliinyk. Met name de afgekeurde treffer van Kramer was discutabel. De aanvaller kopte de bal prima tegen de touwen, maar het was moeilijk waar te nemen of hij dit in buitenspelpositie deed.

Bij Vitesse deed het gemis van topschutter Bertrand Traoré zich voelen. De aanvaller was geschorst en werd vervangen door Uros Djurdjevic, die geen voet aan de grond kreeg in Den Haag. De bezoekers kwamen met de Serviër in de spits nauwelijks tot uitgespeelde kansen en wisten het de defensie van de thuisclub niet moeilijk te maken. ADO kwam overigens net als in de eerste helft uitstekend uit de kleedkamer en was in de 53ste minuut via Vito Wormgoor dichtbij een doelpunt. De verdediger kopte van dichtbij in, maar ook hij vond de sterk spelende Room op zijn weg.

De achterstand van Vitesse op Feyenoord bedraagt vier punten, maar de Rotterdammers krijgen zondag in Groningen nog de kans om de marge te vergroten. Over twee weken staat er in Rotterdam een rechtstreekse confrontatie tussen beide ploegen op het programma. Vitesse zal in de Kuip dan aantreden zonder Marko Vejinovic. Hij is geschorst door zijn gele kaart in Den Haag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen