Barcelona-boegbeeld Xavi op weg naar Al Sadd

Ger
19 mei 2015, 15:11

Xavi Hernández verlaat FC Barcelona na dit seizoen voor Al Sadd. Dat heeft de vader van de middenvelder verklapt. Xavi zal donderdag op een persconferentie tekst en uitleg geven. Met Barcelona werd hij afgelopen zondag nog kampioen van de Spaanse competitie.

De 35-jarige Xavi maakt sinds 1998 deel uit van de selectie van de Catalaanse grootmacht. Sindsdien won hij met Barcelona onder meer acht keer de Spaanse landstitel, drie keer de Champions League, twee keer de Copa del Rey en twee keer het WK voor clubs. Het was al geruime tijd bekend dat de routinier na dit seizoen uit Camp Nou zou vertrekken. Onder trainer Luis Enrique is hij niet langer een vaste basiskracht.

"Het moment is aangebroken om vaarwel te zeggen", aldus Joaquín Hernández, de vader van Xavi. "Het is een weloverwogen beslissing. Hij heeft een indrukwekkend voorstel gekregen van Al Sadd, waarbij hij kan blijven spelen, zich kan voorbereiden op een toekomst als trainer en regelmatig rust krijgt."

Voordat Xavi in het Midden-Oosten aan de slag gaat, kan hij zijn palmares nog wat verder uitbreiden. Barcelona speelt nog de finale van de Champions Leauge en die van de Copa del Rey.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen