Club Brugge haalt aanvaller Diaby terug naar België

22 mei 2015 – Club Brugge heeft versterking gevonden in de Franse Ligue 1. De Malinese aanvaller Abdoulay Diaby wordt komende zomer overgenomen van OSC Lille en heeft vrijdag een contract voor vier seizoenen getekend in het Jan Breydel Stadion.

Club Brugge haalt aanvaller Diaby terug naar België

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Diaby is geen onbekende in het Belgische voetbal. De 24-jarige spits speelde in de eerste helft van dit seizoen al op huurbasis voor Moeskroen-Péruwelz. Voor die club maakte hij twaalf doelpunten in 21 wedstrijden. In de winterstop werd Diaby, op dat moment topscorer in de Pro League, teruggehaald door Lille.

"Abdoulay is een speler die we ontdekten in Moeskroen en waar we direct van gecharmeerd waren", aldus coach Michel Preud'homme op de officiële website van Club Brugge. "Zelf was hij ook enthousiast over Club en onze manier van spelen. In januari trachtten we hem naar Brugge te halen wat toen helaas niet lukte. Het contact bleef echter en dus ondernamen we nu een nieuwe poging. Als je een speler kan halen met die kwaliteiten en zo'n wil om bij Club te slagen dan kan je enkel tevreden zijn."

Ligue 1

gerelateerd