Twente heeft extra geld nodig om zomer door te komen

12 juni 2015 – FC Twente ligt op koers in de schuldsanering, maar toch hebben de Tukkers geld nodig om de zomer door te komen. Door de financiële problemen sluit de Enschedese club het lopende boekjaar eind deze maand af met een operationeel verlies van circa acht miljoen euro. Het nettoverlies komt dankzij de uitgaande transfers van Dusan Tadic (Southampton) en Quincy Promes (Spartak Moskou) uit op ongeveer één miljoen euro.

Twente heeft extra geld nodig om zomer door te komen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Het klinkt dramatisch en de cijfers zijn natuurlijk ook niet fraai, maar ik ben hartstikke tevreden over hoe het nu gaat. De sanering die we aan het doorvoeren zijn ligt op schema", geeft directeur Gerald van den Belt aan tegenover TC Tubantia. Er zal toch geld moeten worden geleend om de zomer te overleven. "We lossen het op via een overbruggingskrediet, of er moet op korte termijn circa een kleine 10 miljoen euro binnen komen via spelersverkopen", aldus Van den Belt.

De Twente-directeur stelt dat er twee belangrijke maatregelen zijn getroffen in de gezondmaking van de club. "We hoeven de banken, investeerders en de gemeente Enschede een jaar lang geen rente te betalen over schulden en we hebben voor 2015/2016 een sluitende begroting, zoals het zich nu laat aanzien", stelt Van den Belt, die nu de taak krijg om de bestaande schuld van 33 miljoen op het stadion te herfinancieren. "Het stadion is prachtig, maar de manier waarop het is gefinancierd is minder", zegt hij. Twente streeft naar een aflossingstermijn van 30 jaar.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd