Jeugd-EK: Portugal en Italië houden groep spannend

21 juni 2015 – Na twee speelrondes is nog niet één team zeker van een plek in de halve finale op het jeugd-EK. In de vierde poulewedstrijd van Groep B hielden Portugal en Italië elkaar zondagavond in balans: 0-0.

Jeugd-EK: Portugal en Italië houden groep spannend

Door het doelpuntloze gelijkspel ligt de groep nog volledig open. Portugal leidt met vier punten, nadat het in de eerste wedstrijd met 1-0 van Jong Engeland gewonnen had, maar kan alsnog worden uitgeschakeld als het op de laatste speeldag verliest van Zweden. De Scandinaviërs hebben drie punten, gepakt tegen Italië (2-1). Eerder vandaag (zondag) won Engeland met 1-0 van Zweden. Italië pakte tegen Portugal U21 zijn eerste puntje en staat er dus het minst goed voor, maar kan bij winst op Engeland 'gewoon' nog de laatste vier halen.

Overigens is ook in de andere poule, Groep A, nog niets beslist. De situatie is daar identiek: Duitsland leidt met vier punten, gevolgd door twee ploegen (Denemarken en Tsjechië) die op drie punten staan. Servië is met één punt voorlopig de zwakke broeder, maar mag nog altijd hopen op een plek in de halve eindstrijd.

Eredivisie

gerelateerd